Home / / Politiek verwoord: Bereikbaarheid

Politiek verwoord: Bereikbaarheid

Alles komt weer op gang na de vakantieperiode en iedereen moet weer aan het werk en bereikbaar zijn voor haar/zijn collega, vrijwilligerswerk, de vrijetijdsbesteding en noem maar op.
Dat geldt ook voor onze mooie gemeente Dalfsen en voor de omgeving om ons heen. We leven in een wereld van Sociale media, van mobiele telefoon, van e-mail en het werken op afstand. We kunnen niet meer zonder, daar zijn we ons ook zeer zeker van bewust, maar wordt dat bedoeld met “het nieuwe werken”?
Onze constatering hierbij is dat, ondanks de snelle digitale weg, de bereikbaarheid er niet beter op wordt. Het groter worden van overheden en instellingen, maakt het zeker niet beter. Mensen kunnen zich verschuilen achter de grootte van het bedrijf of instelling en vervolgens gaat alles over meerdere schijven. Dat wekt veel frustraties op bij mensen die wel terdege vragen aan het ouderwetse loket hebben of geen digitale mogelijkheden hebben. Niet adequaat geholpen worden omdat het systeem alleen de digitale snelweg kent, er eerst telefonisch een afspraak gemaakt moet worden en/of van het kastje naar de muur worden gestuurd.
Of sterker nog: -het niet terugbellen-, is een veel gehoorde klacht. Dat is niet goed voor ons als instellingen, bedrijven en inwoners. Daar komt bij dat een hele organisatie wordt weggezet als een slecht bereikbare organisatie. Terwijl velen hun best doen om het zo goed mogelijk te regelen.
Laten we me met z’n allen proberen de lijntjes kort te houden. Met daarbij het persoonlijke gesprek als uitgangspunt, wat nog altijd het hoogst scoort en erg op prijs wordt gesteld.Als je echt naar de kern kijkt van deze bereikbaarheid laat dit laatste nog wel eens te wensen over. Binnenkort gaan we hierover in gesprek.We hopen dat de bereikbaarheid snel wordt verbeterd net zoals de N340 voortvarend wordt aangepakt. De bereikbaarheid van de A28 en Ommen is daarmee sterk verbeterd. We zijn nog wel benieuwd naar de ontsluiting van de Welsummerweg.
Ook de fietssnelweg (F340) naar Zwolle is een groot succes, richting Ommen staat nog op de planning.
Welke weg we ook nemen, we willen snel en zonder “hobbels” bij ons doel komen. Iedereen is er hard mee aan het werk en er is al veel bereikt maar er blijven nog “open einden”…
Als politieke partij Gemeentebelangen zijn wij bereikbaar via meerdere wegen. Spreek ons persoonlijk aan of mail of bel onze fractiesecretaris i.haarman@raaddalfsen.nl of 06-13190386 en kom langs voor een gesprek op de donderdagavond met de fractie van Gemeentebelangen. Trouwens bijna alle fracties vergaderen meestal op donderdagavond. Het is fysiek weer (op 1,5 meter) mogelijk in het gemeentehuis.
Dus we zijn op vele manieren bereikbaar!
U bent van harte welkom.
Hartelijke groet,
Jos Ramaker
Fractievoorzitter Gemeentebelangen

Lees ook

Bingo in De Olmen

NIEUWLEUSEN – Saam Welzijn houdt met enige regelmaat bingo-bijeenkomsten in De Olmen. Op iedere tweede …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.