Home / / Politiek verwoord

Politiek verwoord

OMMEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is Dick Remmers, fractievoorzitter van de LPO aan het woord.

 

De Lokale Partij Ommen blijft scherp

Dat was de slogan waar de LPO de verkiezingen in 2018 mee in ging. En ook nu we, na bijna 4 jaar, weer richting de volgende verkiezingen gaan is deze slogan nog steeds van toepassing. Door middel van vragen stellen aan het college en het indienen van moties en amendementen hebben we de afgelopen periode weer veel kunnen bereiken. Dit alles met als doel om Ommen en het buitengebied nog mooier, leefbaarder en gezonder te maken.

Zo hebben we recentelijk vragen gesteld over het bermbeheer binnen de gemeente. Ecologisch bermbeheer is prachtig maar mag niet ten koste gaan van de veiligheid. En er zijn voorbeelden binnen de gemeente die gevaarlijke situaties opleveren door de hoge bermbegroeiing. De toezegging is gedaan dat er op die plaatsen extra gemaaid zal worden. Ook heeft de LPO vragen gesteld over het jacobskruiskruid. Een plant die gevaar oplevert voor de gezondheid van paarden en koeien. Dit moet dus niet in het kruidenmengsel zitten wat de gemeente zaait. Maar ook de straatverlichting is aangepakt na vragen hierover van de LPO.
Bij het fietspadenplan heeft de LPO samen met andere partijen een motie ingediend om meerdere varianten te onderzoeken voor de fietssnelweg en voor de verbinding tussen Ommen en Dedemsvaart. Daarnaast hebben we, als de financiën het toestaan, om een hoge prioriteit gevraagd voor de Zwarteweg in Beerzerveld. Maar ook de Junnerbaan en het fietspad bij Steile Oever hebben onze aandacht.
Ook heeft de LPO de motie mede ingediend voor het onderzoek naar de verzilverlening zodat mensen die een huis hebben met overwaarde, deze overwaarde kunnen gebruiken voor aanpassingen aan hun woning. Tot slot heeft de LPO een motie ingediend waarin de gemeente Ommen wordt verzocht, in ieder geval tot 1 januari 2024, geen zonnevelden op landbouwgrond aan te leggen en dat er minimaal een afstand van 1000 meter moet zijn tussen een zonneveld en een woning.
Veel van onze vragen en moties ontstaan doordat inwoners ons benaderen met vragen en opmerkingen. Als de Lokale Partij van Ommen zijn er goede contacten met onze inwoners en weten de inwoners de LPO goed te vinden. Bijvoorbeeld via onze website en facebookpagina. En gelukkig kunnen we ook ons inloopuurtje weer houden. De laatste keer hebben we dat in Lemele gedaan. Daar hebben we onder andere gesproken over woningbouw voor met name starters en over een wandelpad over de Lemelerberg. Mooie aandachtspunten waar we wat mee kunnen.
Zit u ook met zaken die aandacht nodig hebben, neem dan contact met ons op. Dat kan ook via de mail fractielpo@gmail.com. Tot horens,

Dick Remmers
Fractievoorzitter

Lees ook

Inloopuurtje LPO in Beerzerveld

BEERZERVELD – De fractie van de Lokale Partij Ommen vergadert op maandag 25 oktober bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.