Home / / Politiek verwoord

Politiek verwoord

Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is D66 aan het woord.

De zomer is ons inmiddels aan het verlaten en de herfst staat voor de deur. De heide staat volop in bloei en kleuren prachtig paars. Gemeente Ommen kent een groot natuurgebied en het is er heerlijk om te wandelen of te fietsen. Zelfs een gemotoriseerd toertochtje komt graag door de gemeente rijden om haar schoon tijdens de rit te bewonderen. Maar eenmaal in de stad Ommen blijft er weinig van al dat groen over. Onlangs zijn er op het 11 april plein een paar bloembakken geplaatst, een stukje vergroening tussen al het baksteen, fijn! Maar aan de andere kant bij het streekmuseum is de procedure gestart om de grote eikenboom te kappen. Een boom die al jaren een prachtig aanzicht geeft aan de rand van het centrum van Ommen en waar herinneringen gemaakt zijn. Maar is deze kap nu echt nodig?

De laatste jaren is er in de stad Ommen veel groen verloren gegaan. Niet alleen onze inwoners vergrijzen, onze stad vergrijst ook. Tuinen zijn versteend omdat het gemakkelijker is en minder tijd kost, we zijn als stad gegroeid in de breedte waardoor velden hebben moeten wijken voor bebouwing, op het sportpark had men overlast van bladeren op de velden waardoor rijen jonge bomen al snel gekapt werden, het verkeer heeft steeds meer ruimte nodig waardoor wegen worden verbreed en ook het groen weer plaats moet maken voor onze wensen en gemak. Slechts een paar voorbeelden, maar inmiddels zeer zichtbaar geworden in Ommen. Het groen is grotendeels verdwenen uit onze stad.
Bij D66 zijn wij altijd al een voorstander van natuur en groen. Wij vinden het dan ook heel belangrijk dat zoveel mogelijk groen blijft bestaan. Eenmaal aan de kap is er namelijk geen weg terug.
Wij gaan graag het gesprek met inwoners en ondernemers aan hoe wij ons groen kunnen behouden en zelfs weer kunnen uitbreiden in de stad. Laten we niet alleen trots zijn op onze groene omgeving, maar ook op groen in ons directe leefgebied.
Wanneer u dan een rondje door Ommen maakt, let u dan ook eens goed op onze fiets- en wandelpaden. De laatste jaren wordt er hard gewerkt aan de verkeersinrichting van Ommen. Niet alleen voor de automobilist, maar ook voor de fietsers. Snellere verbindingen en veiligere oversteken staan regelmatig op de politieke agenda. Maar het valt ons op dat er tijdens de plannen, maar ook veelal na de aanpassing er meerdere klachten over de nieuwe situatie komen. Kruispunten die toch niet zo veilig blijken te zijn voor fietsers en voetgangers als werd voorgedaan. Kunnen onze inwoners nog wel veilig op de fiets?
Ook dit is een belangrijk thema voor D66 Ommen. Komende donderdag staat het fietsverbindingsplan op de raadsagenda. Wij zijn blij dat er gehoor is gegeven door de gemeente om te inventariseren van nieuwe fietspaden en verbetering van bestaande fietspaden. Nu is het aan ons om de puntjes op de i te zetten.
Wij blijven graag in gesprek met u, elke maandag in de week van de raadscommissievergadering hebben wij fractieoverleg. Komt u gerust eens meepraten, uw menig delen of initiatief bespreken. De koffie staat klaar.

Roosmarijn Wernars,
Steunfractie D66 Ommen

 

Lees ook

Lampie: Ommermars

In 99 van de honderd ochtenden ben ik als eerste op. Een paar uur later …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.