Home / / Poëziewedstrijd en workshops tijdens WAK

Poëziewedstrijd en workshops tijdens WAK

DALFSEN – Tijdens de WAK dit jaar van 11 tot en met 18 september sluit de bibliotheek samen met Kulturhus De Spil aan bij de campagne ‘DNA van Dalfsen’.

Het DNA van Dalfsen verbindt iedereen in de gemeente Dalfsen door verhalen van vroeger en nu. Die verhalen worden tijdens de WAK opgehaald en zichtbaar gemaakt. Dat gebeurt met een poëziewedstrijd voor een brede doelgroep. Poëzie is voor veel mensen geen makkelijk genre. Maar door het te koppelen aan het DNA van Dalfsen, wordt geprobeerd poëzie dichtbij te brengen. Iedereen kan spelen met taal. Het Agnietencollege en Rosengaerde doen mee met een eigen workshop.

De wedstrijd

Je kunt meedoen met de wedstrijd door je gedicht op te sturen naar communicatie@despilnieuwleusen.nl.
De ingezonden gedichten worden getoond tijdens de Expositie ‘Spelen met taal, DNA van Dalfsen’ die te zien is in de Spil van 13 tot en met eind september. De winnaar wordt door het publiek middels stemmen bepaald.
Het publiek kan straks stemmen op hun favoriete gedicht op twee manieren. Tijdens de expositie vind je een stembox met stembriefjes waar je jouw favoriet in kunt doen. Of zet jouw mooiste gedicht op Facebook of Instagram o.v.v. #PoëzieDNADalfsen #favoriet. Je vindt de inzendingen vanaf 13 september op www.bibliotheekdalfsen.nl en www.despilnieuwleusen.nl. De winnaar wordt begin oktober bekend gemaakt. Naast een mooie prijs krijgt het gedicht van de winnaar een speciale plek in de bibliotheek.

‘Spelen met taal’

Heb jij een verhaal dat je graag wilt vertellen en laten zien, maar weet je nog niet zo goed hoe je kunt spelen met taal? Doe dan mee met de gratis workshops in Dalfsen of Nieuwleusen. Je leert over de verschillende vormen van poëzie en maakt je eigen gedicht dat je meteen kunt inzenden voor de wedstrijd. In Dalfsen kun je hiervoor terecht in de Trefkoele+ op 16 september van 20.00 tot 22.00 uur en in Nieuwleusen in De Spil op 14 september van 20.00 tot 22.00 uur.

Kader met raster: Wandeling

De Week van de Amateurkunst (WAK) in Dalfsen wordt op zaterdag 11 september afgetrapt met een wandeling met wethouder Jan Uitslag. Iedereen is welkom om mee te lopen. Vertrek is om 13.30 uur bij de Blauwe Bogen Brug in Dalfsen (stationskant). De wandeling duurt zo’n vijf kwartier en voert richting kasteel Rechteren. “Tijd voor ontmoeting, een wandeling en een verhaal over Dalfsen, de Vecht en het kasteel”, vertelt Uitslag. “Samen met verhalenverteller Mink de Vries lopen we de RechterenDevotie Wandelroute om zo geïnspireerd te raken door de natuur, kunst en elkaar.” Kijk voor meer informatie en de aanmeldmogelijkheden op www.wakdalfsen.nl.

Lees ook

Inzameling Leger des Heils

DALFSEN – Kleding, schoenen en vodden voor het Leger des Heils kunnen op donderdag 30 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.