Home / Nieuws / Podium voor Loris Veneman

Podium voor Loris Veneman

DALFSEN – Tijdens het afsluitende raceweekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk kon Loris Veneman een tweede plaats en daarmee het podium behalen in de Northern Talent Cup.

De aanloop naar het laatste raceweekend verliep allesbehalve voorspoedig. Tijdens de thuisrace op het circuit van Assen, twee weken eerder brak Loris namelijk opnieuw zijn sleutelbeen. Omdat opgeven geen optie is, werd er gezocht naar mogelijkheden voor een sneller herstel. 3 laserbehandelingen van elk tweeënhalf uur zorgden ervoor dat het sleutelbeen na een week alweer belast kon worden en dat er na twee weken gereden kon worden. De race op de Red Bull ring was tactisch zeer sterk. De eerste ronden waren gericht op het sparen van krachten en pas in de laatste ronden betekende het toeslaan. De voorlaatste en laatste ronde kon Loris beide op kop beginnen, slechts op het laatste rechte stuk kwam een rijder uit de slipstream, waardoor Loris genoegen moest nemen met P2. Desalniettemin was er enorme blijdschap: een eerste podium in deze serie en dat terwijl Loris met een fikse blessure reed.  Doorzetten wordt beloond!

De tweede race van het weekend kon Loris beëindigen op P6 nadat hij opnieuw in de kopgroep actief was.  De NTC-klasse is close racing aangezien de zesde plek op slechts twee tiende afstand is van de winnaar. Voor volgend jaar liggen er weer nieuwe mogelijkheden in de NTC klasse, doelstelling is dan de top 3 om zodoende een ticket af te dwingen richting Red Bull Rookies moto3 cup.

Lees ook

Enorme belangstelling Open Monumentendag in Ommen

OMMEN – Ondanks dat er was gekozen voor een verkleinde vorm, was de Open Monumentendag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.