Home / / Pauline Broekema te gast in De Carrousel

Pauline Broekema te gast in De Carrousel

OMMEN – Op donderdag 9 september is schrijver en voormalig NOS-verslaggever Pauline Broekema te gast bij de Bibliotheek Salland in Ommen. In de theaterzaal van De Carrousel verzorgt zij een boeiende avond. Pauline vertelt over haar werk als verslaggever, over schrijven, over taal en de betekenis die woorden kunnen hebben.

“Vertellen, dat doe ik graag. Over schrijven bijvoorbeeld, hoe lastig dat soms is. Het schaven aan woorden, over het belang van taal. Dat zware woorden niet nodig zijn: helder taalgebruik, daar gaat het om.” Broekema gaat ook in op de waarde van dialect en streektaal. Opgegroeid in Groningen weet zij hoe verrijkend het is om te kunnen denken, spreken en schrijven in de taal van je geboortegrond.
Voorbeelden te over tijdens deze bijzondere lezing. Van een bijzondere dichter tot een verhaal over tandenpoetsen; woorden, muziek – Pauline Broekema is breed georiënteerd; ze noemt zichzelf een journalistieke alleseter met een bijzondere belangstelling voor geschiedenis, maatschappelijke ontwikkelingen, kunst, cultuur en volksgezondheid.
Deze avond wordt aangeboden door Ccoba en Bibliotheek Salland. De toegang is gratis, aanvang is om 20.00 uur, reserveren is noodzakelijk en kan via de website van de bibliotheek

www.bibliotheeksalland.nl

Lees ook

Inzameling Leger des Heils

DALFSEN – Kleding, schoenen en vodden voor het Leger des Heils kunnen op donderdag 30 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.