Home / / ‘Ontdek de Vecht’ met gezellige drukte op en rond het water

‘Ontdek de Vecht’ met gezellige drukte op en rond het water

DALFSEN – Afgelopen weekend presenteerde Waterschap Drents Overijsselse Delta samen met Festival De Vecht verschillende activiteiten in Dalfsen. Belangstellenden konden deelnemen aan een vaartocht van het stuwcomplex Vechterweerd naar Dalfsen en er was een wandeltocht uitgezet.

Ook waren een aantal leerzame activiteiten bij de sluiswachterswoning Vechterweerd. De vaartochten vonden plaats in historische boten zoals de Dalfser zomp en De Vechtvaarder. Gidsen vertelden onderweg de achtergrondverhalen over de stuw, de Vecht, het landschap en over de natuur. De monumentale oude sluiswachterswoning werd als informatiebron gebruikt bij onder andere het project de Veilige Vecht, met speel-en leermomenten met de watertafel.

Cadeautjes

Het was op en rond het water gezellig druk met varende mensen, wandelaars en fietsers. Er waren optredens van onder meer De Stuwzangers bij stuw Vechterweerd, trio Woolf trad op bij buitenplaats De Broekhuizen en men kon genieten van muzikale cadeautjes onderweg van Ariska Groen en Jan Hulsink & Frank Demilt.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Crossloop in plaats van de Bouwman Bissinghrun

OMMEN – In verband met de huidige coronasituatie, heeft de organisatie van de Bouwman Bissinghrun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.