Home / / Lezing Ccoba: Winter in het noorden

Lezing Ccoba: Winter in het noorden

OMMEN – Op dinsdag 12 oktober om 20.00 uur geeft natuurfotograaf en wereldreiziger Philip Friskorn een lezing in de bibliotheek. Hij vertelt alles over Hokkaido en Varanger, de twee noordelijke uithoeken van de wereld met hun unieke klimaat, natuur en cultuur .

Hokkaido is het noordelijkste eiland van Japan. Het ligt op dezelfde breedtegraad als Zuid-Frankrijk, maar door de ligging aan de koude golfstroom naar de Beringstraat is het er een stuk kouder. Allerlei bijzondere vogels, vulkanisme en drijfijs maken Hokkaido in de winter een enorme belevenis. Varanger aan de Barentszee is mild in vergelijking. Hoe zuidelijker je komt, hoe minder de zee het klimaat beïnvloedt en hoe kouder het wordt.
De toegangsprijs voor deze lezing bedraagt 7 euro, bibliotheekleden betalen 5 euro en vrienden van Ccoba 3 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheeksalland.nl, in de bibliotheek en ter plaatse.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.