Home / Uncategorized / Leon Stolte rijdt op zijn best in de regen

Leon Stolte rijdt op zijn best in de regen

 

Leon Stolte heeft zaterdag een podiumplaats gehaald tijdens de negende race in het International Dutch Championship.

NIEUWLEUSEN – Het was zaterdag weer eens zo’n dag waarop team en coureur veelvuldig buienradar raadpleegden. Stolte die goed uit de voeten kan op een natte baan, zag dat er rond de start regen voorspeld was. De regen kwam, maar de start werd uitgesteld vanwege een crash in de voorgaande race. Bij de start regende het nog wel iets en was de baan nat, echter gedurende de race werd het droog.

De start was dan ook van grote klasse. Vanaf de dertiende plaats stuurde Stolte zijn Yamaha R6 aan de buitenkant langs alle voor hem rijdende coureurs en pakte zo al na de eerste paar bochten de leiding in de race. Na de eerste ronde had de regenrijder zelfs zes seconden voorsprong op de nummer twee. Gedurende de race werd het droog en op een opdrogende baan slonk de voorsprong en moest hij drie ronden voor het einde twee rijders laten passeren. Met een derde plaats en een ruime voorsprong op nummer vier pakte hij zijn eerste podium van dit seizoen in de Dutch Supersport.

Leon Stolte over zijn race: “Ik baalde er een beetje van dat de regen niet doorzette en op het eind de baan hard aandroogde, waardoor het gevoel niet meer daar was. We kwamen de strubben door en toen lag ik al op één. Ik kon er mooi omheen rijden, toen was de baan nog nat. Ik heb meer gevoel bij een baan die echt goed nat is. Die eerste twee jongens gingen net wat te snel op een droge baan.”

Foto’s: Het podium en Leon in de regen ruim voor op de latere nummer één (Jeroen Hilster) en twee (Wiljan van Wikselaar).

 

Tekst: Evert Jan Pasman

Foto’s: JTS Fotografie

 

Lees ook

Sportclub Lemele verspeelt twee keer voordeel

DEVENTER – Sportclub Lemele mocht de zure smaak van de eerste bekerzeperd (2-3 thuis onderuit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.