Home / / Lemele moet de eer laten aan Barbaros

Lemele moet de eer laten aan Barbaros

LEMELE- Trainer Patrick Speetjens debuteerde bij sportclub Lemele officieel met een thuiswedstrijd. Niet alleen in Lemele, maar overal in de wereld is het meer dan oké om bij de presentatie, zeker voor eigen publiek met een overwinning te beginnen. Dat moest dan gebeuren tegen Barbaros. Barbaros…, Barbaros…, waar komen die vandaan? Hengelo dus. Een volstrekt onbekende tegenstander, met dit seizoen een afdeling die debuteert in het zaterdagvoetbal. Oorspronkelijk een club van voetballers met een overwegend Turkse achtergrond, maar dat is een gegeven uit de beginjaren van de club die in 1979 werd opgericht.

Bij de thuisclub bleef veel hetzelfde. De selectie is smal en heeft ten opzichte van een jaar eerder, toen na enkele duels de competitie werd stilgelegd, nauwelijks wijzigingen ondergaan. De spelersgroep herbergt een standaardkwaliteit en kan het elke tegenstander in de vierde klasse moeilijk maken. Wie de dorpsclub wil omschrijven komt tot standaardduidingen als ‘stug in de verdediging, een hardwerkende, nimmer verzakende equipe en levensgevaarlijk in de omschakeling’. Lemele speelt, althans speelde graag vanuit een gesloten defensie die weinig weggeeft, achter de laatste linie een betrouwbare sluitpost in de persoon van doelwachter Ruan Weelink. Eenmaal in balbezit wordt de speersnelle Yoran Bakhuis en Jelmer Kleinjan gezocht, jongens die geen genade kennen in de vijandelijke zone. Zo ze al aan de ketting liggen, dan is er altijd nog scherpschutter Remon Kleinlugtenbeld, die in elke wedstrijd wel een paar precisieraketten van zijn rechter lanceert en jaarlijks terug te vinden is op de lijst van regionale doelpuntjagers.
Het ongewisse bekeravontuur op Zandeinde liep voor de thuisclub niet goed af. Yoran Bakhuis zorgde nog wel voor 1-0, maar het goede begin kreeg geen vervolg. “Die lui hebben toch wel een goede ploeg”, vult Remon Kleinlugtenbeld aan. “Ze voetballen erg makkelijk en er zitten een paar spelers tussen die hoger gevoetbald hebben, maar goed, deels eigen schuld. We verzuimen de 1-0 uit te breiden en pal voor rust valt de gelijkmaker.” Na de thee gaat het mis als heel Lemele meer druk is met de arbitrage dan met de verdediging. De concentratie is te zoeken en de bezoekers uit Hengelo profiteren (1-2). Als kort daarna ook nog de 1-3 valt is het pleit beslecht. Barbaros is te uitgekookt om de voordelige stand uit handen te geven. In de slotfase viert alleen Bakhuis nog een persoonlijk succes en geeft de score een iets dragelijker aanzicht (2-3).
Zaterdag speelt sportclub Lemele in Deventer de tweede bekerronde. Op sportpark de Zandweerd is sportclub Deventer om 15.00 uur de te kloppen ploeg.

Lees ook

Oud papier ABSD

DALFSEN – Op 30 september en op vrijdag 1 oktober haalt de ABSD weer oud …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.