Home / / Lampie

Lampie

Ja, ja, ik weet het. Klopt. Mijn laatste drie epistels gingen over mijn prepensioen. Excuus daarvoor. Waar het hart vol van zit, stroomt de pen van over. Beloof beterschap. Er gebeurt meer in de wereld. Zeker. Maar voor mij stond het na vier decennia trouwe dienst plots stil. Hoop dat ik het goed begrepen heb. Hoef niets meer te doen, maar krijg toch geld op mijn rekening gestort. Als het tenminste geen vergissing is. Dat na de vijftiende mijn banksaldo geen optater krijgt. En dan een zenuwachtig telefoontje richting personeelsadministratie. ‘Loon? Doe niet zo gek. Heb je gewerkt dan?’ Nou ja…, dat is te zeggen, uitgezonderd de laatste paar weken, veertig jaar aaneen stuk. Maar goed, beetje vertrouwen houden. En niet meer zeuren over het werk, of eigenlijk einde werk en pensioen. Trouwens dat ik de afgelopen tijd niet gewerkt heb is bezijden de waarheid. Heb me verdienstelijk gemaakt voor Bostheater Ommen. Als vrijwilliger. Mensen gidsen. Dat ze niet verdwalen op camping de Besthmenerberg, excuus Ommerland.
Goed gekozen trouwens, het bekt lekkerder dan Best…, Best…, Besth-me-ner-berg. Goede zet. Mensen de weg wijzen is vereist. Weet je hoe groot die camping is, pfff… Komt bij, aan het begin van de avond is het nog licht, goed zicht, maar bij terugkomst is het aardedonker. Je moet niet aan het dwalen komen en in paniek midden in de nacht bij een vakantie vierend stelletje met twee kleine kindertjes op de deur staan te bonken. Overigens is het geen vaste rol hoor, die van wegwijzer. Ik controleer ook wel es tickets. Scannen heet dat tegenwoordig. Of wijs mensen naar een parkeerplek. Of ben gastheer. Eigenlijk ordebewaker. Toezien dat mensen de coronaregels naleven. Het anderhalve meter gebod. Hopelijk wordt er gehoorzaamd, anders heb ik een probleem. Op de laatste workshop van NS babbelde een cursusleider er vrolijk op los en strooide met dooddoeners. Het enige wat van al die blabla is blijven hangen was zijn devies om ‘mensen in hun kracht te gebruiken’.
Die ligt voor mij bij dagdromen en jagen aan de waterkant. Of mijmeren langs het voetbalveld. Niet zozeer om met aangetrokken wenkbrauwen, van achteruit de keel mensen aan te spreken op hun gedrag. Mijn oogopslag is niet streng genoeg. Ben bang dat ik het zelfs bij K3 uit de klauwen laat gieren. Maar goed, tijd aan mezelf. Mijn probleem reikt niet verder dan waar een hengeltje uit te gooien. Vecht, Regge, IJssel of het kanaal dat van Almelo naar de Haandrik vloeit. Slokje koffie, broodje kaas, de koppen van de Stentor snellen en luisteren naar de radio. ‘But it’s all over now’, bekent Mick Jagger. Het gaat over weggeëbde liefde, maar ik associeer het met niet meer hoeven werken. Als even later Roger Daltrey het uitschreeuwt brul ik uitbundig mee, ‘I’m free…, I’m free…’ Arrow classic rock, wat een timing, kom, alsjeblieft, nu Roy Orbison als overtreffende trap ‘It’s over, it’s ooover, it’s óóóóóverrrrrr…!’ Helaas, The Clash, ‘Should I stay, or should I go’. Oké ik ga, de vrijheid tegemoet!

Lees ook

FC Ommen doet mee aan Beltona Beloften Competitie

OMMEN – Komend seizoen is er weer een BELTONA Beloften Competitie (BBC). FC Ommen is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.