Home / / Je vervelen is uitgesloten tijdens de Week voor de Amateurkunst

Je vervelen is uitgesloten tijdens de Week voor de Amateurkunst

DALFSEN – De Week van de Amateurkunst ging zaterdag van start met een eerste activiteit die aansloot op het thema ‘Erop uit!’ Dat kreeg letterlijk gestalte met een rondleiding voor geïnteresseerden vanaf de stationskant van de Blauwe Bogenbrug.

Reisleider en verhalenverteller Mink de Vries nam een twaalftal belangstellenden mee op een route langs plaatsen in Dalfsen die herinneren aan de Moderne Devotie.
Ook wethouder Jan Uitslag was van de partij bij deze bijna twee uur durende wandeling, die onder meer voerde langs kasteel Rechteren. In zijn inleidende woorden, waarmee hij de WAK-week voor geopend verklaarde, stelde de wethouder vast dat deze negende editie van de WAK een bijzondere was: “We hebben lange tijd als het ware opgesloten gezeten. Iedereen staat te popelen om naar buiten te gaan. En dat is in Dalfsen de moeite waard, want het niveau van de amateurkunst in onze gemeente is echt hoog. Soms ontstijgt het naar mijn idee zelfs de term amateurkunst.” Volgens hem is er de gehele week genoeg te doen in Dalfsen: “Als u zich deze week verveelt, is dat echt uw eigen schuld.”

Kunst en cultuur

DE WAK kent deze week een groot aantal programma-onderdelen en loopt komend weekend naadloos over in de kunst- en cultuurmanifestatie van de stichting Kunst om Dalfsen. Daarmee krijgt deze editie van de WAK een soort bonus, want in andere jaren vindt het kunst- en cultuurweekend van de stichting Kunst Om Dalfsen altijd plaats in het eerste weekend van mei. Vanwege corona is het ditmaal verplaatst naar september.
Afgelopen weekend was er al meteen veel te doen in de verschillende kernen van Dalfsen. Zo was er zondagmiddag een live-programma vanuit theater De Stoomfabriek, dat nog terug te vinden is op het YouTubekanaal van het theater en vonden op diverse locaties, waaronder de voormalige synagoge, muzikale optredens plaats. Deze hele week zijn er workshops, optredens en uitvoeringen, geven plaatselijke kunstenaars een kijkje in de keuken en vindt woensdagmiddag in kulturhus De Spil in Nieuwleusen de ‘Kunstgreep’ plaats. Dit omvat een reeks workshops voor kinderen, waarin ze kunnen ontdekken waar hun talenten liggen: van tekenen, twirlen en dansen tot het ontdekken en bespelen van muziekinstrumenten. Het volledige en actuele programma staat op www.wakdalfsen.nl. Het overzicht van de deelnemende kunstpunten in het komende kunt- en cultuurweekend is te vinden op

www.kunstomdalfsen.nl

Tekst/Foto: Hans Keesmaat

Lees ook

Oecumenische viering in de Grote Kerk

DALFSEN – In de vredesweek is er op zondag 26 september een oecumenische viering in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.