Home / / Inspiratiedag Natuurbegraafplaats zaterdag 25 september

Inspiratiedag Natuurbegraafplaats zaterdag 25 september

ARRIËN – op zaterdag 25 september houdt Natuurbegraafplaats Hoogengraven een inspiratiedag. Tijdens deze open dag kunnen bezoekers kennismaken met natuurbegraven en een groene uitvaart. Er zijn rondleidingen, een inspiratiemarkt, demonstraties en het ontvangsthuis met ruimte voor een plechtigheid en nazit is geopend.

Natuurbegraafplaats Hoogengraven ligt in de bossen van Arriën, vlakbij de stad Ommen. Op het terrein van 25 hectare wisselen bos en heide elkaar af. Imposante vliegdennen torenen boven prachtige korstmossen uit. De aanwezige poelen zijn een welkome drinkplaats voor vele dieren en op “de kleine zandverstuiving” liggen hagedisjes te zonnen. Deze diversiteit maakt Hoogengraven een van de mooist gelegen natuurbegraafplaatsen van Nederland. Relatiebeheerder Alex: “De combinatie van eeuwigdurende grafrust en de troostrijke natuur spreekt mensen aan. Mensen kiezen hier zelf de plek waar ze zich prettig bij voelen en hoeven zich geen zorgen te maken over verlenging of onde natuurgeberhoudskosten. Dat geeft veel rust. En dankzij de eeuwigdurende grafrechten blijft dit uniekied voor altijd bestaan”.

Expositie en rondleidingen

Op de normaal zo stille begraafplaats is zaterdag 25 september van alles te beleven. Op de informatiemarkt rondom het gebouw kunt u kennismaken met uitvaartverzorgers, maar ook informatie vinden over ecologische kisten, urnen, manden, wades en alles rondom een groene uitvaart.
Elk half uur is er een rondleiding over de natuurbegraafplaats, desgewenst met een elektrische kar voor mensen die slecht ter been zijn. Tijdens de rondleiding vertelt een gids over natuurbegraven en het gebied.
Gedurende de dag zal ook een deel van de schaapskudde van Hoogengraven geschoren worden en kunt u zien hoe onze houtkunstenaar de boomschijven bewerkt.

Alle tijd en ruimte

De organisatie doet er alles aan om de dag prettig en veilig te laten verlopen. “We zijn gewend om alle tijd en ruimte voor mensen te maken. Ook tijdens de open dag zal hier rekening mee gehouden worden.
U bent van harte welkom tussen 11.00 tot 16.00 uur rondom het ontvangsthuis aan de Middenweg 6 in Arriën. In verband met de coronamaatregelen vraagt de organisatie belangstellenden zich vooraf aan te melden. Dat kan via www.hoogengraven.org of bel naat: 0529- 208003.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.