Home / / Hoonhorst krijgt Vilsteren pas na de thee klein

Hoonhorst krijgt Vilsteren pas na de thee klein

HOONHORST – Vilsteren kwam zonder veranderingen enkele weken terug in beweging, waar het vorig jaar abrupt moest stoppen. Trainer Dik Runherd zag weer de bekende gezichten voor zijn neus en ging weer van start of er helemaal geen coronastop was geweest. Iets van ‘oké jongens, waar waren we gebleven?’ Toch zullen de bewoners van het idyllisch gelegen sportpark de Molenesch direct moeten opschakelen. Het was even slikken na de bekendmaking van de bekerloting. Hoonhorst, Sallandia en sportclub Overwetering, oef… Geen kattenpis. Dat wordt aanpoten richting competitie. Dat maakten de oefenwedstrijden wel duidelijk. Wijthmen 2-1 verlies, mwoah kan. Maar de dreunen die sportclub Lemele en ja alweer Hoonhorst uitdeelden, beide keren met 5-1 de kleiberg op, maakten duidelijk dat er werk aan de winkel is voor Runherd en zijn selectie.
De oefenmeester uit Balkbrug is een realist die weinig bekerillusies zal hebben, maar wil zijn ploeg natuurlijk wel klaarstomen voor de reguliere competitie. De bekertegenstanders zijn vermoedelijk een maatje te groot en van een ander kaliber dan de opponenten straks in klasse 5A Oost van het zondagvoetbal. Een afdeling met een overwegend Twents accent. Niet zozeer het resultaat, maar de weerstand die zijn ploeg gaat bieden zijn voor Runherd maatstaf hoe zijn equipe ervoor staat.
De oefenmeester in Vilsterse dienst keek zondag ondanks de 2-0 nederlaag niet ontevreden terug op het eerste bekerduel tegen Hoonhorst. “Een sportief duel en het liep al een stuk beter bij ons”, liet Runherd weten. “We hebben zeker voor rust goed gespeeld, gegroepeerd en hebben weinig weggegeven. Eigenlijk hadden we moeten scoren, maar de doelman was tot twee keer toe Pim Kamphuis de baas in de een-tegen-een. Na de thee werd het verschil gemaakt. Bij Hoonhorst lopen jongens die wel een doelpuntje kunnen maken. Joey Kroes bijvoorbeeld. Halverwege het tweede bedrijf zette hij de eerste goede mogelijkheid voor de thuisclub om in 1-0. “Even later krijgen we een vrije trap tegen”, put Runherd uit zijn grijze massa. “Voordat de muur goed stond krult Sten Kleinheerenbrink de 2-0 in het net. Dan weet je eigenlijk dat het over en uit is, doordat we geen vuist meer konden maken. Nee, nee, ik wanhoop zeker niet. Met Justus von Martels, Wouter Mars en Rowi Hollegien mis ik vandaag drie belangrijke pionnen. Maar we hebben de opwaartse lijn te pakken heb ik het idee. We hebben zwaar geloot voor de beker en hopen te kunnen stunten, maar de focus ligt op de eerste competitiewedstrijd tegen Manderveen. Dan moeten we er staan.”
Zondag ontvangt Vilsteren Sallandia. Op de Molenesch wordt om 14.00 uur afgetrapt.

Lees ook

FC Ommen doet mee aan Beltona Beloften Competitie

OMMEN – Komend seizoen is er weer een BELTONA Beloften Competitie (BBC). FC Ommen is …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.