Home / / Het Laer, zeg jij het maar!

Het Laer, zeg jij het maar!

OMMEN – Het idee voor ‘’t Ommerlaertje’ was snel geboren. De gemeenteraad van Ommen vroeg de Ommer bakkers om met een origineel concept voor een koek met de naam van het monument in Ommen te komen. Bakkers Ten Brinke en Van der Most bedachten een statige koek, met een lekkere vulling. Hiermee gaat de gemeenteraad op pad naar de inwoners om met hen in gesprek te gaan over de toekomst van Huize het Laer.

De gemeenteraad van Ommen is op zoek naar een nieuwe bestemming voor Huize het Laer. Omdat de raadsleden van de inwoners willen horen wat hun ideeën zijn voor een duurzame toekomst voor Het Laer, wordt iedereen gevraagd om mee te denken, te praten en te doen. Tijdens de Burendag, op zaterdag 25 september, komen de raadsleden met de nieuwe koek naar de inwoners toe om ideeën op te halen.

Renovatie

Huize het Laer is al heel lang eigendom van de gemeente Ommen. De ruimte is momenteel verhuurd aan een ondernemer, die er trouwerijen en andere feestjes organiseert. Deze overeenkomst loopt binnenkort ten einde. Daarnaast moet er hoognodig een forse renovatie plaatsvinden, waarvan de kosten ongeveer 1 miljoen euro zullen bedragen. En dus staat gemeente Ommen voor een belangrijke keuze. Huize het Laer zou kunnen worden verkocht aan een persoon of aan een organisatie, die er een mooie bestemming voor weet en ook de renovatiekosten voor zijn rekening wil nemen. Een andere optie is, dat de gemeente zelf de rekening voor de renovatie betaalt, maar ook dan is de gemeente op zoek naar een goede bestemming.

Participatie

In het kader van participatie heeft de gemeenteraad van Ommen besloten om de inwoners te laten beslissen wat er met Huize het Laer gaat gebeuren. Uiteraard zijn daar wel een aantal randvoorwaarden aan verbonden. Deze staan binnenkort op de website www.ommenaanzet.nl. Zowel inwoners als ondernemers mogen hun plannen indienen bij de gemeente Ommen. Uiteindelijk zullen alle inwoners van de gemeente van 12 jaar en ouder mogen stemmen op het plan, dat hun voorkeur heeft. In december 2021 hoopt de gemeenteraad de uitkomst bekend te maken.

www.ommenaanzet.nl

Lees ook

Oecumenische viering in de Grote Kerk

DALFSEN – In de vredesweek is er op zondag 26 september een oecumenische viering in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.