Home / / Het Boek van de Week

Het Boek van de Week

Bruno en Loes zijn een stel. Hij is een min of meer gesjeesde auteur. Na een veelbelovend debuut is er weinig literairs uit zijn handen gekomen. Zij is universitair docent op jacht naar het hoogleraarschap. Samen hebben ze zoontje Ollie. Hij is thuis bij het kind, zij gaat ondanks corona dagelijks naar haar werk. De relatie vlot niet erg, Bruno is daarom in therapie gegaan. Het zijn monologen die hij daar afsteekt, de therapeut luistert en luistert en luistert.

Woonboot

Ze wonen op een woonboot. Dat is ook zo’n verhaal. In de tijd dat Bruno research deed voor zijn boeken is hij de klimaatverandering op het spoor gekomen. Hij verdiept zich er meer en meer in. Vooral de veranderende zeewaterspiegel boezemt hem angst in. Samen met grote stormen en overstromingen zou het ertoe kunnen leiden dat ze in Amsterdam, waar ze wonen, geen kant meer op kunnen. Een woonboot leek hem dus de beste oplossing. Die beweegt mee met het water. En heeft Noach niet ook zo de zondvloed overleefd?

Ollie

Loes ziet dat helemaal niet zitten, maar langzaam gaat ze toch overstag. Op één voorwaarde: hij de boot, zij een kind. En zo is Ollie geboren. Bruno is stapelgek op het jongetje maar met hem erbij lijkt de toekomst nog gevaarlijker. Hij gaat zich dus voorbereiden op het ergste. Slaat gedroogde kruidenierswaren in, gaat zich verdiepen in de vaarkunst, een vaarbewijs heeft hij niet. Heeft zelfs geen idee waar alle knoppen op het dashboard voor zijn.

Logee

En dan komt Nancy op de proppen, een logee voor één maand. Met haar verandert alles, nu moet Bruno niet alleen zijn vrouw voor de gek houden, ook de logee mag van niets weten. Hoe houdt hij het vol? Hoe kan hij zijn plannen stiekem toch verwezenlijken? Hoe blijven ze gezond met corona op de loer? Bruno staat in de hoogste stand van alarm om alles het hoofd te bieden. Maar is dat genoeg?

Franca Treur beschrijft Bruno’s worstelingen op droog humoristische wijze. Je zou het bijna met hem te doen krijgen ware het niet dat hij een enorme dramkous is. De golf die Bruno eigenlijk moet vrezen blijkt een heel andere te zijn dan hij ooit gedacht had.

Het boek ‘De golf’ is aanwezig in uw bibliotheek. U kunt het boek reserveren door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheeksalland.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week ga dan naar http://boekvandeweek.blogspot.nl/ en / of https://www.facebook.com/deboekenplankvanbarbra/

Lees ook

Inloopspreekuur OV in de Overkant

DALFSEN – Nu het reizen met het openbaar vervoer niet alleen meer voor noodzakelijke reizen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.