Home / / Fietspad Haarsweg: een stap verder in een veilige fietsverbinding

Fietspad Haarsweg: een stap verder in een veilige fietsverbinding

OMMEN – Voor de zomer zijn de werkzaamheden aan het fietspad langs de Haarsweg en Sleedoornstraat afgerond. Langs deze route is gedeeltelijk een nieuw vrij liggend fietspad gerealiseerd en het bestaande deel van het fietspad is verbreed. Er is nu een volledig ‘vrije’ fietsroute tussen de rotonde met de Slagenweg en de Korenbloemstraat.

In Ommen is de fiets het belangrijkste vervoermiddel. Dit is opgenomen in de verkeersvisie van de gemeente. Dit betekent dat de fietsinfrastructuur ook op orde moet zijn. Met de aanleg en verbetering van het fietspad zijn er stappen gezet in de veilige fietsverbinding van de wijken Vlierlanden, Alteveer en de sportvoorzieningen naar het centrum. Een volgende fase is de aanleg van een fietstunnel onder de Slagenweg. Hiermee wordt een verkeersveilige onderdoorgang gecreëerd bij de rotonde Slagenweg – Haarsweg voor fietsers en voetgangers. Deze aanleg staat voor de komende jaren op de planning.

Lees ook

Oecumenische viering in de Grote Kerk

DALFSEN – In de vredesweek is er op zondag 26 september een oecumenische viering in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.