Home / Uncategorized / FC Ommen wint ook derde en afsluitende bekerduel

FC Ommen wint ook derde en afsluitende bekerduel

Ommen – Wie de stand in poule 11 van het bekervoetbal district Oost had bekeken, kon vertellen dat FC Ommen aan een remise tegen sportclub Daarle genoeg had zich te kronen als poulewinnaar. Maar ‘adel verplicht’.

Tegen het een klasse lager acterende Daarle neem je op voorhand geen genoegen met een onbeslist. Oké, een galavoorstelling zoals tegen het totaal ontmantelde Phenix (0-9) zit er misschien niet in, maar je mag ervan uitgaan dat de spelers gretig zijn en zich willen presenteren voor het eigen publiek. Volgens Yves Heskamp zit het met de sfeer goed. De trainer uit Meppel merkt niets van kinnesinne, achterdocht, wantrouwen of afkomst, maar zegt te werken met een fijne, kwalitatief goede groep, die er zin in heeft en per individu hard wil werken om een plekje in de basis te veroveren. Wie er op 25 september in de eerste competitiekrachtmeting tegen het naburige v.v. Avereest in de basis wil staan, had vandaag de laatste kans om zich te presenteren.

De derde en afsluitende bekerwedstrijd werd op verzoek van Daarle afgewerkt op donderdagavond. Op Westbroek was de thuisclub genadig voor de in smetteloos wit acterende bezoekers uit het esdorp, onderdeel van de gemeente Hellendoorn. Vermoedelijk is voor de formatie van trainer Nando Kok ook in de komende jaargang slechts een rol in de kantlijn van de vierde klasse weggelegd. Oké, in de strijd om de kilo’s waren de bezoekers de bovenliggende partij, maar dat was dan ook het enige. Als in de beginfase een van de robuuste verdedigers een balletje met een plof op de brede borst dood laat vallen, klinkt langs de kant ‘god oh god, de pannekoek’n zult oe noar boo’m komm’.  Het was vanaf minuut 1 eenrichtingsverkeer richting op Westbroek. En nee, dat is geen schande. Ommen is veel groter dan het amper 1500 inwoners tellende Daarle en Yves Heskamp heeft als oefenmeester oneindig meer keus dan collega Kok. Als wie anders dan Rik-Jan de Groot al na zeven minuten de thuisclub op voorsprong zet, beginnen de toeschouwers alweer te denken aan een monsteruitslag. Zeker als wederom De Groot en daarna Jesse de Lange het scorebord doen oplichten naar 3-0. Als de wedstrijd is afgelopen staat deze uitslag nog steeds op het scorebord. Nee, de man die de score bij moet houden is niet in slaap gevallen en met de stroomtoevoer is ook niets mis. Het bord doet waar het voor bestemd is. Waar Stefan Kortman in het doen van de FC slechts een sporadisch terugspeelballetje te verwerken krijgt en rustig een kruiswoordpuzzel had kunnen oplossen om de verveling te verdrijven, is het continu vrouwen en kinderen eerst voor zijn collega aan de overzijde. Die weet met kunst- en vliegwerk nadere schade te voorkomen. En, eerlijk is eerlijk, de nauwkeurigheid voorin ebt weg bij de thuisclub. Welkom op het feest van de gemiste kansen, zelfs vanaf elf meter weet Niel Koggel niet te scoren. Ruststand wordt eindstand, 3-0. FC Ommen bekert door.

FC Ommen begint de reguliere competitie dicht bij huis. Op sportpark de Balk in het naburige Balkbrug is v.v. Avereest de tegenstander. De streekderby begint om half drie.

 

Verslag: Willem Lampe

 

 

(Archief)foto: Rik-Jan de Groot en Jesse de Lange (links op de foto) waren verantwoordelijk voor de doelpunten van FC Ommen

 

 

Lees ook

FC Ommen heeft de eerste driepunter binnen

Foto: Marvin Veerman (FC Ommen) haalt uit, Jorn Hekman kijkt toe   OMMEN – Op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.