Home / / FC Ommen winnaar Tempelmantoernooi

FC Ommen winnaar Tempelmantoernooi

NIEUWLEUSEN – Afgelopen zaterdag won FC Ommen het jaarlijkse Tempelman toernooi georganiseerd door S.V. Nieuwleusen.

De strijd werd beslist in een strafschoppenserie. Nieuwleusen won met 2-0 van ASC’62 en FC Ommen met 1-0 van Olympia´28. Dinsdagavond 24 augustus won Nieuwleusen met 1-0 van Olympia´28 en FC Ommen met 2-0 van ASC´62. Hierdoor hadden FC Ommen en S.V. Nieuwleusen na twee wedstrijden beide negen punten met exact hetzelfde doelsaldo. Penalty´s moesten afgelopen zaterdag de beslissing brengen voor de toernooiwinst. Deze serie werd met 4-3 gewonnen door de Ommenaren. Zaterdag kwam Nieuwleusen al in de 6e minuut op voorsprong tegen ASC´62. Ruben Brinkman joeg een afvallende bal hard tegen het net. Na de hervatting zette Randy Vink de 2-0 op het scorebord. Op veld 2 scoorde Lars Dunnewind van FC Ommen in de 60e minuut de 1-0. Nouri deed het voorbereidende werk. In de wedstrijd van dinsdagavond had Nieuwleusen in de 1e helft wel meer de bal, maar Olympia´28 had de organisatie prima op orde. In de 65e minuut wisten de oranjehemden wel te scoren, na enkele schoten op het doel, kon Malestein inkoppen. Op veld 2 legde Niel Koggel van FC Ommen, al in de 5e minuut, de bal achter de keeper van ASC´62. Na een weifelend begin kreeg ASC´62 de wedstrijd steeds beter onder controle. Maar uit enkele goede aanvullen werd niet gescoord. Na de hervatting bracht ASC’62 elf nieuwe spelers in het veld, maar ook deze verse krachten kregen door weifelend optreden in de achterhoede een doelpunt tegen. Een kwartier voor tijd bracht Frank Merjenburgh de stand op 2-0. De eindstand: 1. FC Ommen 2-9 (3-0) w.n.s. 2. S.V. Nieuwleusen 2-9 (3-0). 3. Olympia´28 2-0 (0-2). 4. ASC’62 2-0 (0-4). De puntenverdeling was als volgt: 3 punten voor een gewonnen wedstrijd. 1 punten voor een gelijkspel. 0 punt bij verlies en 1 punt voor elk doelpunt met een maximum van 2 punten per wedstrijd. Het toernooi werd gesponsord door Aannemersbedrijf Tempelman uit Nieuwleusen.

Matthijs van Gelder van ASC’62 had het moeilijk tegen zo’n grote overmacht aan Oranjemannen
van de organiserende vereniging Nieuwleusen

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Oud papier ABSD

DALFSEN – Op 30 september en op vrijdag 1 oktober haalt de ABSD weer oud …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.