Home / Uncategorized / FC Ommen stelt teleur in openingsduel tegen Avereest 

FC Ommen stelt teleur in openingsduel tegen Avereest 

BALKBRUG – Waar FC Ommen een geslaagde bekercampagne achter de rug heeft met drie overwinningen en nul goals tegen, mag bij Avereest gesproken worden over een bekerdebacle. Drie vette mokerslagen (1-7 Dieze West, 8-1 Vroomshoopse Boys en 4-0 HTC) betekenen ongetwijfeld drie enorme deuken in het zelfvertrouwen van de Tricolores. Kan niet anders. De vraag is of dat doorwerkt in de ouverture van de competitie. Is de vierde dreun aanstaande voor de selectie van Stef Lamberink, of is er sprake van een wederopstanding? Voor de bezoekers uit het naburige Ommen lag hier wel een valkuil. De ploeg van Yves Heskamp liet op de moeizame 1-0 op Voorwaarts V, een galavoorstelling volgen tegen Phenix (0-9) en een voortijdig gestopte show tegen Daarle (3-0). Drie overwinningen, nul goals tegen. Het kan leiden tot overmoed. Kijken naar resultaat heeft ook weinig zin, want de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat FC Ommen veel gunstiger had geloot dan tegenstander Avereest en op minder weerstand was gestuit, kijkend naar de status van de opponenten.

Op sportpark de Balk moest de FC afrekenen met thuisclub Avereest, zo luidde de verwachting. En wie ging de eerste goal scoren voor de fusieclub, was het grootste vraagstuk bij de aanhang uit Ommen. Om met het laatste issue te beginnen. Damon Nouri gaat de geschiedenisboeken in als eerste doelpuntenmaker van FC Ommen. Al in de eerste minuut schept de handenbinder van de FC de illusie dat het een fijne voetbalmiddag gaat worden voor de meegereisde supporters uit het naburige Ommen. Het blijkt een fata morgana. Aanval na aanval golft in de openingsfase af op het vijandelijke doel, maar de 0-2 blijft uit. Avereest knokt zich op wilskracht in het duel, zonder echt gevaarlijk te worden voor het doel van Stefan Kortman. Het is lange peren naar voren en hopen op een bevlieging. 0-1 blijft een linke stand en daar kwamen de bezoekers achter. Met iets minder dan een kwartier te spelen valt de 1-1. FC Ommen, dat geen schim is van de geoliede machine in de bekerduels weet het tij niet meer te keren. “Bij ons was er na afloop teleurstelling”, vult elftalleider Marco Beltman aan. “Bij hun gingen de handen de lucht in. Dat zegt wel iets.”

Opstelling: Kortman; Runhart, Meijerink, Merjenburgh en Schuldink; Deuten, Tip (75. Veerman) en Dunnewind (75. Van Dorsten); De Lange (83. Bel), Koggel (55. Legebeke) en Nouri.

Zaterdag speelt FC Ommen thuis. Op Westbroek is Lutten de tegenstander. Aanvang: 14.30 uur.

 

Verslag/Foto: Willem Lampe

 (Archief)foto: Damon Nouri zette FC Ommen al in de eerste minuut op voorsprong. Een passend vervolg bleef uit.

Lees ook

FC Ommen heeft de eerste driepunter binnen

Foto: Marvin Veerman (FC Ommen) haalt uit, Jorn Hekman kijkt toe   OMMEN – Op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.