Home / / FC Ommen debuteert met zege in rommelpot
.

FC Ommen debuteert met zege in rommelpot

OMMEN – ‘Dansen met Janssen’ was misschien wat voorbarig en de verlichting van de coronarestricties moesten ijlings worden teruggedraaid. Nu de vaccinatiegraad op aanvaardbaar peil is, wordt er weer gevoetbald en is publiek welkom langs de lijn. Om met een variant van de rijmwens van minister De Jonge te spreken ‘de opening van FC Ommen’s voetbalboek begon op sportpark Westbroek’. Voorwaarts V uit Westerhaar was de tegenstander die mee mocht werken aan het voetbalfeest, zijnde de eerste echte krachtmeting in officieel wedstrijdverband, een serie oefenpotjes niet meegerekend.

Goed, het betreft een bekerduel. Een soort veredelde oefenwedstrijd. Drie krachtmetingen die moeten uitwijzen wie in de basis elf terechtkomt en wie voorlopig zijn gemak moet houden op de bank naast de trainer.
In de eerste presentatie die er toe doet wil je als speler natuurlijk graag laten zien hoe je er voor staat en dat keuzeheer Yves Heskamp geen vergissing heeft gemaakt. En aan het even nieuwsgierige als hunkerende publiek laten zien wat je als speler in je mars hebt natuurlijk. Maanden zonder het o zo boeiende spelletje, dat was puur afkicken voor de zowel voetballer als voetbalvolger. Hetzelfde gold voor de bezoekers uit Westerhaar. Door de jaren heen sportief ietwat afgegleden, maar een klassieke club met een roemruchtige historie, die het ooit schopte tot ’s Neerlands beste, al stamt dat wapenfeit diep uit de vorige eeuw, het voor hen gezegende jaar 1966. Een club met het mooiste tenue uit de regio – enige reserve, smaken verschillen. Smetteloos witte kousen en broek en een stralend oranje shirt voorzien van de heldhaftige spreuk ‘sempre avanti’, vrij vertaald ‘steeds voorwaarts’.
Omdat het hier een voetbalverslag betreft en geen bloemlezing naar de clubhistorie, over naar de wedstrijd. Ja, het was voor hen die de oefenwedstrijden aan zich voorbij hadden laten gaan wel even de vraag met welke namen Heskamp zijn elftal had ingekleurd. De trainer uit Meppel, overgekomen van USV kreeg een grote selectie tot zijn beschikking. Het was knokken om een plaatsje in de eerste elf.
Het was vooraf ‘klaag, piep, zeur en jammer’ in het Ommer kamp. De een was afwezig een handvol spelers pijntjes, nou ja, lekker belangrijk. Het gaat er om wie er wel is, niet wei er niet is. Er verschenen echt wel elf man in het veld. Laat het maar zien. Goed, de waarheid? Het viel niet mee. Balbezit over drie, vier schijven was echt teveel gevraagd en omdat het bij Voorwaarts al evenmin liep kregen de toeschouwers een rommelpot voorgeschoteld. De kansen waren op een hand makkelijk te tellen en dan spreken we niet over deel een, maar over de hele wedstrijd. Eerste kans was gelijk bingo. Ramon Schuldink ziet Jesse de Lange wegsprinten en speelt hem perfect in de loop aan. Een geplaatst balletje binnenkant voet en doelman Sander Berghuis is gezien. Meer hoeven we over de eerste helft niet te vertellen. Of nee, toch. Als Nick Wessels in de zestien wordt aangetikt, mag Bernd Bove vanaf elf meter de gelijkmaker aantekenen. De captain van Voorwaarts geeft allesbehalve het goede voorbeeld. Stefan Kortman kiest de goede hoek en pareert het slappe rollertje vanaf de stip. Na de thee is het wederom matig wat de veldacteurs het publiek voorschotelen, maar laten we het positief benaderen. FC Ommen geeft niets weg achterin en de 1-0 blijft ook na 90 minuten en een klein beetje overeind. Mindere pot oké, maar de 1-0 staat!
Heskamp ging van start met: Kortman; Runhart, Meijerink, Merjenburgh en Schuldink (83. Mensinga); Veerman, Mulder (45. Legebeke) en Dunnewind; Nouri, Koggel (81. Siertsema) en De Lange (76. Toth).
Zaterdag werkt FC Ommen de tweede bekerronde af in Enschede. Op sportcomplex Zuid-Eschmarke is Phenix de tegenstander. Aanvang 14.30 uur.

Tekst/foto’s: Willem Lampe

Lees ook

Hervormd Zangkoor heeft plaats voor nieuwe leden

OMMEN – Na anderhalf jaar is het Hervormd Zangkoor weer begonnen met repeteren. Hier werd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.