Home / / Eerste expositie grammofoonmuseum

Eerste expositie grammofoonmuseum

NIEUWLEUSEN – Het grammofoonmuseum in Nieuwleusen gaat verhuizen naar het Olde Gemientehuus. Het museum opent begin 2022 haar deuren maar in het weekend van 18 en 19 september is er al een eerste evenement.

Het grammofoonmuseum neemt deel aan Kunst om Dalfsen en heeft in de trouwzaal van het Olde Gemientehuus een bijzondere expositie ingericht. Kunstenaars die gebruik maken van oude grammofoonplaten tonen daar hun kunstvoorwerpen. Henk Zielman uit Raalte geniet landelijke bekendheid en heeft kunst gemaakt voor artiesten zoals Boudewijn de Groot, Joris Linsen en Liesbeth List. Een leuke bijkomstigheid is te weten dat Liesbeth List de opening van het huidige grammofoonmuseum heeft gedaan in 2002. Trees Oortwijn en Gerda Horsthuis maken gebruiksvoorwerpen met oud vinyl. Allemaal te zien in het Olde Gemientehuus, het toekomstige grammofoonmuseum.
Om alvast een indruk te krijgen van het grammofoonmuseum zijn er ook mooie design grammofoons uit het grammofoonmuseum te zien.
De expositie is te bezoeken op zaterdag 18 en zondag 19 september van 10.00 tot 17.00 uur.

Lees ook

Oecumenische viering in de Grote Kerk

DALFSEN – In de vredesweek is er op zondag 26 september een oecumenische viering in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.