Home / / Echtpaar Krul – van der Vegt 60 jaar getrouwd

Echtpaar Krul – van der Vegt 60 jaar getrouwd

NIEUWLEUSEN -Afgelopen week waren Hendrik Jan en Corrie Krul zestig jaar getrouwd. Op hun huwelijks dag werden zij verrast met een ritje met paarden en koets door omgeving Nieuwleusen. Geen wonder dat de kinderen dit hadden georganiseerd want hun vader was en is een echte ‘paardenman’. Vele jaren, tot aan tachtigste levensjaar zelfs, reed hij vele bruidsparen met de koets naar het stadhuis. Hendrik Jan (84) is een echte Nieuwleusenaar. Na de lagere school werkte hij kort als groenteboer en als chauffeur bij Mateboer drankenhandel. Maar het grootste deel van zijn werkzame leven was hij in dienst van het Kadaster. Daar stopte hij op 57 jarige leeftijd en kreeg toen meer tijd voor zijn grote hobby ‘de paarden’. Naast deze hobby was hij ook lid van de Broederband, Hij houdt van vissen, knutselen en houd er ook nog een volktstuin op na. Corrie van der Vegt (84) werd geboren in Zwolle. Na de lagere school werkte zij vooral thuis om haar zieke moeder bij te staan. Wel volgde zij een naaicursus om één van haar hobby’s uit te voeren. Zij was lid van de plattelandsvrouwen, speelt koersbal en mag graag naar de bingo gaan. Het favoriete vakantie plekje was altijd Texel. Tientallen jaren werd daar gekampeerd met de Volkswagen kever, met tent en later met de caravan. Het diamanten echtpaar beschikt nog over een goede gezondheid en kochten circa vier geleden een woning aan de Wethouder Nijboerstraat in Nieuwleusen waar alles gelijkvloers is en zij met veel plezier wonen. Het echtpaar heeft drie kinderen, een meisje en twee jongens en zij hebben vier kleinkinderen. Burgemeester Erica van Lente kwam het echtpaar afgelopen dinsdagmiddag thuis feliciteren namens de gemeente Dalfsen.

Foto/tekst Evert Jan Goos

Lees ook

Boerenmarkt Vilsteren

VILSTEREN – op zaterdag 18 september tussen 11.00 en 16.00 uur is er weer een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.