Home / / De 28ste editie autorodeo Oudleusen weer een groot spektakel

De 28ste editie autorodeo Oudleusen weer een groot spektakel

OUDLEUSEN – Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk weer zover voor de liefhebbers van ronkende motoren: lekker botsen op elkaars auto. Dit jaar werd de 28ste editie gehouden op het evenemententerrein in Oudleusen in verband met de afsluiting van de Hessenweg.

Het grote spektakel begon om 10.00 uur en de finales werden rond 16.00 uur verreden. Er verschenen 130 wagens in de arena. Aangezien het de eerste rodeo was sinds lange tijd, was de inschrijflijst binnen ‘no time’ vol. Er werden strenge regels toegepast omtrent Covid-19: iedereen moest kunnen aantonen gevaccineerd te zijn of in het bezit te zijn van een negatief testbewijs. Dit gold zowel voor het publiek als voor de rijders en de monteurs. Vooralsnog was de autorodeo Oudleusen de enige in het Vechtdal. De rodeo in Nieuwleusen zal zoals het nu lijkt niet doorgaan en in een eerder stadium besloot men in Hoonhorst ook al om de autorodeo uit te stellen naar 2022.
De winnaars in Oudleusen waren: Lichte klasse nummer 94: Joey Otten Dalfsen Ford ka. Middelklasse nummer 707: Jurgen Schutte Oudleusen met Ford Focus. Zware klasse nummer 25: Wim Schuurman Nieuwleusen Cadillac. In de afvalrace vielen in de prijzen: Licht nummer 182: Roy Lindhorst Lemelerveld. Middel nummer 750: Richard Stokvis Oudleusen Toyota Celica. Zwaar nummer 772: Boris Bosch Vilsteren Ford Mondeo. Zwaar nummer 678: Jelmer Hoonhorst uit Raalte Ford Mondeo.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Boerenmarkt Vilsteren

VILSTEREN – op zaterdag 18 september tussen 11.00 en 16.00 uur is er weer een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.