Home / / Begane grond appartementen bij entree Nieuwleusen klaar

Begane grond appartementen bij entree Nieuwleusen klaar

NIEUWLEUSEN – De begane grond van het nieuwe appartementencomplex aan de Burg. Backxlaan in Nieuwleusen is klaar.

Wethouder André Schuurman van gemeente Dalfsen, directeur Robert Waarsing van Woonstichting VechtHorst en Mark Schrijver, mede-eigenaar van projectontwikkelaar Junco, legden vorige week het laatste deel van de vloer. Naar verwachting zijn de 22 sociale huurappartementen in de zomer van volgend jaar klaar.

Meer aanbod

“We laten 22 appartementen bouwen voor huishoudens van één of twee personen”, vertelt Robert Waarsing, directeur-bestuurder van VechtHorst. “Zes appartementen krijgen één slaapkamer, de andere zestien krijgen twee slaapkamers. Op deze manier hebben we straks weer meer woningen beschikbaar voor één- en tweepersoonshuishoudens en daar zijn we heel blij mee. De nieuwe woningen zijn onderdeel van de afspraak tussen VechtHorst en de gemeente Dalfsen om tot en met 2024 180 sociale huurwoningen bij te bouwen in de gemeente.

Nieuwe entree

De entree van het dorp werd jarenlang ontsierd door het leegstaande restaurant op deze locatie. Wethouder André Schuurman: “Met de komst van dit appartementencomplex krijgt deze kant van Nieuwleusen weer een mooie aanblik. Ik ben ook blij dat we met het bouwen van dit complex kunnen voorzien in de vraag naar woonruimte voor huishoudens van één of twee personen. We zien dat de vraag naar woonruimte voor deze doelgroep sterk toeneemt en dat nieuwe woningen hard nodig zijn. Daar zetten we dan ook vol op in, mede met deze 22 nieuwe sociale huurappartementen.”

Lees ook

Leren breien en haken

NIEUWLEUSEN – Sinds de versoepeling van de coronamaatregelen is het weer mogelijk om te (leren) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.