Home / / Basisschool Johan Seckel wint ANWB Verkeersplein

Basisschool Johan Seckel wint ANWB Verkeersplein

OMMEN – Basisschool Johan Seckel is de winnaar in de provincie Overijssel van de actie ‘een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’ van het ANWB Fonds. Vorige week werd het ANWB Verkeersplein feestelijk geopend in het bijzijn van alle leerlingen en Lianne Niemeijer van de ANWB.

“We zijn ontzettend blij met het ANWB Verkeersplein”, vertelt Lee-Anne Brink-Bakker, leerkracht bij basisschool Johan Seckel in Ommen. “Onze school biedt speciaal onderwijs aan en is een regioschool. Doordat een meerderheid van de leerlingen met de taxi’s worden gebracht, doen ze weinig fietservaring op. Wij willen onze leerlingen de ruimte geven om in een veilige omgeving ervaring op te doen met verschillende verkeerssituaties. En dankzij het ANWB Verkeersplein kan dit nu.”

Ervaring opdoen

Om veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen, moeten kinderen goed leren fietsen. In de praktijk betekent dat veel meters maken. Om hen te helpen bij de ontwikkeling van hun fietsvaardigheden startte de ANWB de campagne ‘Elk kind veilig op de fiets’. In iedere provincie wordt één schoolplein omgetoverd tot een verkeersplein, gefinancierd door het ANWB Fonds. Hier kunnen kinderen van groep 1 t/m groep 8 veilig oefenen en ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties. Deze ervaring is nodig, blijkt uit recent ANWB-onderzoek. Hieruit komt naar voren dat leraren zich zorgen maken over de fietsvaardigheid van hun leerlingen. Zij hebben de indruk dat kinderen steeds minder ervaring opdoen in het verkeer, terwijl de meesten van hen binnen een straal van 5 km van hun school wonen. Paul Makken, voorzitter van het ANWB Fonds: “Kinderen zijn extra kwetsbaar in het verkeer en door een verkeersplein kunnen zij in een veilige omgeving ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties. Zo bereiden ze zich goed voor op het deelnemen aan het echte verkeer.” De actie is een initiatief van het ANWB Fonds. Meer dan 500 scholen gaven zich voor de actie op. Voor meer informatie over de ANWB Verkeerspleinen, kijk op: www.anwb.nl/verkeerspleinen.

Lees ook

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 begint te slap aan eerste helft ASC’62 speelde thuis tegen ZAC en verloor met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.