Home / Uncategorized / Appeltje-eitje voor FC Ommen in Enschede

Appeltje-eitje voor FC Ommen in Enschede

ENSCHEDE – De selectie van FC Ommen knalde oostwaarts over de A35 tot pal voor de grens met onze oosterburen. Op sportpark Zuid-Eschmarke in Enschede wachtte de tweede bekerklus. De 1-0 winst op Voorwaarts V moest een passend vervolg krijgen tegen v.v. Phenix.

Zoals steeds meer clubs dat de laatste jaargangen doen, hebben ook deze Tukkers de overstap van de zondag naar de zaterdag gemaakt. Van de sterkte van deze klassieke club, stammend uit (echt, geen tikfout) 1901, was vooraf weinig tot niets te zeggen. In Daarle werd 3-3 gespeeld in bekerronde een. Tja. Het kan. We nemen dit gegeven maar voor kennisgeving aan.

Phenix dus. De ‘Blaugranas’ uit de textielstad ontlenen hun naam aan een vogel uit de Egyptische mythologie. Toen het beest oud werd stortte het zichzelf in het vuur en verrees vervolgens krachtig en jong uit de as. Voetbalclub Phenix is als vereniging niet groter dan een elftal of drie bij de mannen en een paar jeugdteams. Kijkend naar de grootte van FC Ommen (om en nabij 1200 leden) mag het gezelschap van trainer Danny Bremer toch niet de bananenschil zijn waartegen een afschuwelijke uitglijer wordt gemaakt. Maar we kennen allemaal het verhaal van David versus Goliath, dus waakzaamheid blijft geboden.

FC Ommen kende op Open Monumentendag weinig problemen met ‘het voetbalmonument Phenix’. Nog voor de eerste minuut verstreken zet Rik-Jan de Groot met een handigheidje, zetje tegen de Derbystar vanachter het standbeen de bezoekers uit het Vechtdal op 0-1. Als halverwege het eerste gedeelte Jesse de Lange tot twee keer toe dodelijk is, is de wedstrijd gespeeld. Zeker als Damon Nouri ook nog een duit in het zakje doet. 0-4, na een half uurtje kat en muis.  De bezoekers uit Ommen blijven in de textielstad steken op negen goals. (0-5 Nouri, 0-6 Veerman, 0-7 Koggel, 0-8 Nouri en 0-9 Dunnewind). De mythische vogel is geleewiekt en kan niets terug doen. Zelfs het redden van de eer zit er voor de thuisploeg niet in. Op het bijhouden van de score na een makkelijke middag voor arbiter Ron Steen.

“Een uitstekende wedstrijd van onze kant”, meldde trainer Yves Heskamp na afloop. “We begonnen scherp en konden het gedurende de gehele wedstrijd opbrengen om geconcentreerd te blijven voetballen. Vaak zie je dat het verslap na een nulletje of drie, vier, maar we gingen vol door. Ik ben zeer tevreden over wat we hebben laten zien en oké, een mindere tegenstander, hoewel er best leuke spelers tussen liepen.”

Conclusie: deze Phenix was zelfs uit de as herrezen een maatje te klein voor de formatie van Yves Heskamp.

Zaterdag speelt FC Ommen de derde en afsluitende bekerronde thuis tegen Sportclub Daarle. Op Westbroek wordt om half drie afgetrapt.

 

(Archief)foto: Rik-Jan de Groot had de 0-1 binnen de minuut in het vijandelijke mandje liggen

 

Verslag: Willem Lampe

Lees ook

FC Ommen heeft de eerste driepunter binnen

Foto: Marvin Veerman (FC Ommen) haalt uit, Jorn Hekman kijkt toe   OMMEN – Op …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.