Home / / ANWB Automaatje is op zoek naar meer chauffeurs

ANWB Automaatje is op zoek naar meer chauffeurs

DALFSEN – Automaatje in Dalfsen is op zoek naar inwoners die in het bezit zijn van een eigen auto en op aanvraag zo nu en dan een minder mobiele plaatsgenoot ergens naar toe kunnen brengen.

Bij Automaatje helpen inwoners met de eigen auto andere inwoners om zo lang mogelijk mobiel te blijven en deel te blijven nemen aan het sociale en maatschappelijke leven. Zo bemiddelt ANWB Automaatje voor een rit naar dokter, fysiotherapeut of het ziekenhuis, maar ook om boodschappen te doen, een bezoek te brengen aan de kapper, of een ritje te maken naar een kennis of een plek met dierbare herinneringen.

Uitbreiding

Inmiddels zijn er rond de 150 mensen die regelmatig gebruikmaken van Automaatje en zijn er 25 chauffeurs die de aangevraagde ritten uitvoeren. Hoe werkt het? Als iemand gebruik wil maken van deze sociale vervoersservice dan meldt hij/zij zich telefonisch aan. Per reis wordt door de gebruiker, per kilometer 30 eurocent aan de chauffeur betaald. Wie een vervoersvraag heeft, kan uiterlijk twee werkdagen van tevoren een gewenste rit aanvragen. Daar wordt vervolgens een koppeling gemaakt van de vervoersvraag aan een vrijwillige chauffeur. Vervolgens komt de vrijwilliger op het afgesproken tijdstip voorrijden en gaan ze samen op stap. De reiziger rekent na afloop contant af met de chauffeur op basis van gereden kilometers.
Omdat enkele chauffeurs vanwege gezondheidsredenen hun taak hebben moeten neerleggen, is uitbreiding van de groep chauffeurs wenselijk. Voor meer informatie en/of aanmelden kunt u bellen naar Automaatje via: 06-28338624 of mailen naar automaatje@saamwelzijn.nl.

Lees ook

Lampie: Ommermars

In 99 van de honderd ochtenden ben ik als eerste op. Een paar uur later …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.