Home / / ALS-Team Dalfsen wederom op de Mont Ventoux

ALS-Team Dalfsen wederom op de Mont Ventoux

DALFSEN – In 2020 was er afstel, in 2021 was er uitstel maar eindelijk vond op 11 september jongstleden de beklimming van de Mont Ventoux in Frankrijk plaats.

In de week ervoor verzamelden de leden van Team Dalfsen zich op hun vaste uitvalsbasis: camping le Pastory in Bedoin. In de aanloop naar de dag van de beklimming werd de omgeving verkend en werden er nog de nodige (klim)kilometers gemaakt. Op de bewuste zaterdag startten de deelnemers onder prachtige weersomstandigheden om 10.30 uur in het dorp Malaucène, dit jaar finishplaats van een touretappe.
De leden van Team Dalfsen – Bernard Bos, Aart v Dijk en Bertus Leijenhorst – voerden allen een beklimming uit en slaagden hierin. Naast de fietsers waren er eveneens wandelaars en hardlopers die de 21 km naar de top volbrachten. De beklimming is het jaarlijkse doel van ALS Nederland. De strijd tegen ALS is nog altijd gaande want er is nog steeds geld nodig voor het broodnodige onderzoek naar het ontstaan en naar de behandeling van deze genadeloze ziekte.

Acties

De individuele deelnemers en de teams proberen door diverse acties geld bij elkaar te krijgen. Nadat alle deelnemers weer beneden waren, werd het eindbedrag bekend gemaakt: Er is maar liefst 1.200.000 euro bijeengebracht, hierbij is de opbrengst van het Team Dalfsen, namelijk het bedrag van 14.000 euro inbegrepen.
Team Dalfsen houdt onder andere de volgende acties: de nieuwjaarsduik, de Vechtdalwandeldag en de doorlopende verkoop van kwaliteitswijnen van Domaine de Marotte, een biologische wijngaard uit de streek aan de voet van de Mont Ventoux

Lees ook

Herman Boezelman 40 jaar in dienst bij Plastiform

(Advertorial) OMMEN – Afgelopen dinsdag 5 oktober was het 40 jaar geleden dat Herman Boezelman …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.