Home / / Aandacht voor elkaar tijdens gebakjesactie

Aandacht voor elkaar tijdens gebakjesactie

OMMEN – Doe mee met de gebakjesactie en ga in de week van 30 september tot en met 8 oktober op bezoek bij iemand in de gemeente Ommen die wat extra aandacht kan gebruiken. Deze actie wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Ontmoeting: een week waarin speciale aandacht wordt gevraagd voor alle mensen die zich regelmatig alleen voelen staan.

Veel mensen namen of nemen in de coronatijd bijvoorbeeld liever niet onnodig risico’s. Ze bleven vooral thuis en ontmoet(t)en weinig mensen. Daardoor kunnen zij zich in deze tijd extra eenzaam voelen. Maar ook buiten coronatijd ervaren veel mensen gevoelens van eenzaamheid. Samen een kopje thee of koffie drinken met een lekker gebakje erbij. Dat is het idee van de gebakjesactie. Deze gebakjes (maximaal twee per bezoeker) kunnen gratis worden opgehaald bij Bakkerij van der Most aan de Varsenerstraat 3 in Ommen. Het is wel nodig om de gebakjes te ‘reserveren’. Dat kan voor 23 september via: www.gebakjesactie.nl of tel. 0529 – 820 996.
De organisatie van de actie is in handen van WijZ Welzijn Ommen, Evenmens Ommen, SaamWelzijn Dalfsen en de Lionsclub Ommen-Dalfsen. Mensen die het ook leuk vinden om iemand te bezoeken, maar geen idee hebben wie, kunnen contact opnemen met de bovenstaande organisaties. Dat geldt ook voor mensen die het leuk vinden om bezoek te ontvangen. Dan wordt er gezorgd voor een koppeling.

Lees ook

Oecumenische viering in de Grote Kerk

DALFSEN – In de vredesweek is er op zondag 26 september een oecumenische viering in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.