Home / / Voetbal Dalfsen

Voetbal Dalfsen

ASC’62 gelijk tegen VSCO’61

ASC’62 speelde in de derde bekerronde tegen VSCO’61 in Oosterwolde met 1-1 gelijk tegen ‘De Kanaries’. De thuisploeg moest winnen om door de gaan in de beker. De Dalfsenaren waren in principe uitgespeeld in de beker competitie. “Wij winnen of we leren’ was het motto bij de thuisploeg. De laatste wedstrijd van ASC’62 tegen VSCO’61 was in het seizoen 2019/2020. Toen wonnen de Dalfsenaren met 2-3. ASC’62 begon voortvarend aan de wedstrijd. Al na vier minuten nam het een 0-1 voorsprong. Uit een snelle en goed opgezette aanval schoot Niloy Haroun de bal hard tegen de touwen. Kort erna legde de scheidsrechter tot ieders verbazing de bal op de stip bij ASC’62. De Belgen zouden het een ‘duwfout’ noemen van keeper Thom Scherpenkate, die zich zelf beschermde, maar de scheids zag het anders. De bal werd hard door het midden ingeschoten (1-1). Daarna golfde de wedstrijd op en neer. Waarbij vooral de scheidsrechter de aandacht op zich vestigde door het trekken van een aantal, voor velen, onbegrijpelijke gele kaarten. Indien een speler ‘scheel’ keek had hij al een prent te pakken”, aldus enkele toeschouwers. Ruststand 1-1. Na de hervatting hadden de Dalfsenaren een licht veld overwicht maar dit werd niet in doelpunten uitgedrukt. Bij vlagen kwam de thuisploeg er goed uit, maar de bal ging naast of werd een prooi voor keeper Scherpenkate. Een terechte 1-1 eindstand. Zaterdag speelt ASC’62 de seizoen ouverture tegen de grote favoriet en titel kandidaat in de tweede klasse H, Quick’20 uit Oldenzaal. De wedstrijd op sportpark Gerner begint om 14.30 uur.

S.V. Dalfsen uit de beker

Na eenmaal winst en een gelijkspel moest Dalfsen in Hengelo van BWO winnen om door te gaan in de district beker. Het werd voor de ploeg van Jacob Grooten een 7-2 nederlaag. Dalfsen begon goed aan de wedstrijd. In de 4e minuut scoorde Luc van der Vegt al de 0-1 voor Dalfsen. Maar na een kwartier keek Dalfsen ook al weer tegen een 2-1 achterstand aan. Voor rust werd het zelfs 3-1. Ook na de hervatting ging de thuisploeg door met scoren. 59e minuut 4-1 en Dalfsen is uit de beker. 64e minuut Daan van der Vegt scoort 4-2, Dalfsen is weer terug in de beker. 70e minuut 5-2, Dalfsen op doelsaldo nog steeds in de race. 86e en 89e minuut 6-2 en 7-2. Het sprookje is uit voor de ploeg van Jacob Grooten. Koen Sloot en Jesse Bos van S.V. Dalfsen liepen tegen een gele kaart aan in deze wedstrijd. Dalfsen kan zich nu richten op de eerste competitie wedstrijd voor komende zondag. Om 14.00 uur komt s.c. Bemmel op bezoek.

S.V. Nieuwleusen bekert verder

Nieuwleusen speelde thuis in de derde bekerronde tegen Hattem en won met 1-0. In een enerverende wedstrijd, tegen een goede ploeg, bekert Nieuwleusen hiermede verder. Hattem begon furieus aan de wedstrijd, met kunst en vliegwerk hield de thuisploeg het doel schoon. Daarna kreeg Nieuwleusen de zaakjes steeds beter op orde en was het een gelijk opgaande en spannende strijd. Ruststand 0-0. Ook na de hervatting bleef het spannend en beide teams kregen enkele uitstekende kansen maar gescoord werd er niet. In de slotfase zette Nieuwleusen er een spits bij, want er moest gewonnen worden om de volgende ronde te bereiken. Vijf minuten voor tijd was het raak. De bal komt voor de voeten van Reinier Meijerink die de bal laag in de hoek schuift. In een hectische slotfase ging Nieuwleusen tot het uiterste om de voorspong over streep te trekken en dat lukte. Eindstand 1-0. Zaterdag speelt de ploeg van Jeroen Elzinga de eerste competitie wedstrijd om 15.00 uur uit tegen F.C. Klazienaveen.

Hoonhorst verliest

Hoonhorst speelde op sportpark De Zandweerd in Deventer tegen Sallandia en verloor met 3-2. Door deze uitslag is ook Hoonhorst uit de district beker gekieperd. Voor de eerste competitie wedstrijd gaat Hoonhorst zondag op bezoek naar Lettele en speelt het om 14.00 uur tegen de plaatselijke trots.

Lemelerveld verliest derde bekerwedstrijd tegen KHC

Afgelopen zaterdag speelde de ploeg van Kelvin Bonhof uit in de poule fase van de districtsbeker tegen KHC en verloor met 1-0. Om verder te komen moest de thuisploeg zelf winnen, en ZAC uit Zwolle moest punten laten liggen tegen Veensche Boys. Dat laatste gebeurde niet. Ook KHC is ondanks de nipte zege op Lemelerveld uitgeschakeld. De eerste helft was behoorlijk slordig aan beide zijde en de bal werd daardoor veelvuldig bij de tegenstander ingeleverd. Na een half uur kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Jelle Rupert speelde zich vrij en schoot goed binnen. Ruststand 1-0. Na de hervatting een beter spelend KHC en daardoor ontstonden er een aantal kansen. De thuisploeg leek op 2-0 te komen, maar goed keepers werk voorkwam dit. Kort erna dacht de thuisploeg de voorsprong wel te verdubbelen maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Eindstand 1-0. Zondag speelt Lemelerveld de eerste competitie wedstrijd om 14.00 uur thuis tegen S.V. Grol uit Groenlo.

USV bekert verder

Op sportpark IJhorst boekte USV een 0-2 overwinning op de thuisploeg. Door deze zege gaat het team van coaches Mathijs van Faassen en Theo van ’t Zand door naar de volgende bekerronde. De overwinning was verdiend omdat USV voetballend meer in haar mars heeft dan de IJhorsters. De thuisploeg werkte zich gedurende de hele wedstrijd een slag in de rondte maar dat bleek uiteindelijk niet genoeg om tot een goed resultaat te komen. USV ging beter met de geboden mogelijkheden om en kwam in de 14e minuut op een 0-1 voorsprong. Een mooie actie van Max Schaeffer belandde op de lat waarbij de attente Wouter Smudde de terugspringende bal binnen tikte. Ook hierna kreeg USV de betere kansen maar voor het doel waren de blauwwitten net wat te onzorgvuldig. Ruststand 0-1. Na de hervatting moest IJhorst wel vol op de aanval maar de verdediging onder leiding van doelman Martijn Scheper gaf geen krimp. Toen Frank Kuiper in de 58e minuut op aangeven van Niek Ekkelenkamp de 0-2 binnenschoot was de wedstrijd eigenlijk al beslist. In de slotfase probeerde IJhorst nog alles op alles te zetten om tot een beter resultaat te komen maar USV hield keurig stand. Eindstand 0-2. Zondag staat de eerste competitiewedstrijd voor USV op het programma. Dan komt Steenwijkerwold op bezoek in Nieuwleusen. Aanvang 14.00 uur.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Foto: Max Schaeffer op weg naar de 0-1 voorsprong

Lees ook

EHBO heeft innamepunt voor petflesjes

HOONHORST/DALFSEN – Recentelijk is de EHBO-vereniging officieel een vrijwillig innamepunt voor petflesjes met het statiegeldlogo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.