Home / / Zoekplaatje van de Week

Zoekplaatje van de Week

In aanwezigheid en zelfs met medewerking van burgemeester Cornelis Pieter van Reeuwijk werden in juni 1963 schapen geschoren op de Lemelerberg. Negentien foto’s maakte Herman Wigbels van deze gelegenheid. Na het schapen-scheren werd er op gedronken zoals op meerdere foto’s is te zien. Wie herkent nog personen op deze foto (zie ook inzet onderaan) en/of weet meer over het evenement, waarom bijvoorbeeld burgemeester Reeuwijk ook ‘van de partij’ was?

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 86 uit deze reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Reacties op het zoekplaatje van deze week graag, met vermelding van archiefnummer haw_56110, verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.

Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Octo4all, voor kinderen én volwassenen een mooie belevenis, voor ieder wat wils!

Lees ook

Uit Hei en Dennen

Mijn verwondering gaat meerdere malen uit naar diverse vormen van kunst. Ik heb vaak ook …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.