Home / / ‘We zijn blij dat we deze zomer toch uit kunnen pakken’

‘We zijn blij dat we deze zomer toch uit kunnen pakken’

De associatie die mensen hebben dat festivals niet doorgaan, is hier niet van toepassing

OMMEN – Het belooft een heerlijke muzikale zomer te worden in het Vechtdal, vol activiteiten die onder de noemer Festival de Vecht plaats gaan vinden van 20 t/m 29 augustus. Op diverse unieke locaties aan de Vecht, van Zwolle tot Hardenberg, kunnen jong en oud genieten van een breed scala aan evenementen en activiteiten.

Omdat de activiteiten niet meerdaags en wel kleinschalig zijn, kan alles wat op stapel staat gewoon doorgaan. Uiteraard met aanpassingen aan de coronamaatregelen, want de veiligheid van het publiek staat voorop. Bijna alle activiteiten vinden bovendien plaats in de open lucht.
“Eigenlijk hebben we in deze tijd een verkeerde naam”, vertelt Aline Hofstee namens het bestuur van de Stichting Festival de Vecht. “We noemen het een festival, maar eigenlijk is het een aan elkaar geknoopte ketting van culturele activiteiten die allemaal plaatsvinden langs onze mooie Vecht. De associatie die mensen hebben dat festivals niet doorgaan, is niet van toepassing op de activiteiten van Festival de Vecht. We zijn blij dat we deze zomer toch uit kunnen pakken!”

Activiteiten

Er staat heel wat op stapel. Vrijdag 20 augustus begint in Ommen de Kinderdag met overdag voor kinderen van 7 tot 12 jaar gratis workshops. Ze leren een lied of dans of maken kleding of een decorstuk. ’s Avonds schitteren alle kinderen als musicalsterren in de door de musicalcast van de Beerze Bulten op het drijvende podium op de Vecht uitgevoerde jeugdmusical ‘Bultje en het verdwenen kristal’. Dansers van Studio 85 uit Ommen zorgen voorafgaand aan de musical voor een spectaculaire opening van de avond. Vrijdagmiddag is er voor alle ondernemers uit het Vechtdal die het Festival sponsoren een Ondernemersbijeenkomst in Ommen met gastsprekers Johan Derksen en Evert ten Napel.
Zaterdag 21 augustus overdag zijn er in Ommen speciale rondvaarten in historische boten/zompen o.l.v. gidsen die Het Verhaal van de Vecht vertellen. De rondvaarten zijn gratis. ’s Avonds vindt op het grote, drijvende podium op de Vecht in Ommen het grootse Vecht Concert plaats. “Drie fantastische live acts, waaronder Charly Luske & band, spelen bekende songs van drie muzikale grootheden: Ramses Shaffy, Billy Joel en George Michael. Het wordt een geweldig muzikaal feest aan de Vecht”, zegt Joke van Davenhorst enthousiast.
Zondag 22 augustus is er bij Buitenplaats de Luwte een bijzonder Lunch Concert. Op deze locatie wordt een heerlijke lunch geserveerd, terwijl muzikaal entertainer Erik Brey zijn voorstelling ‘Jubileum’ speelt.
Vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus varen er boten/zompen vanaf de Stuw Vechterweerd naar de Stoomfabriek Dalfsen en andersom. De heenreis gaat per boot en met een mooie wandeling van vijf km wordt teruggelopen naar de plaats van opstap. Alles onder leiding van deskundige gidsen. Deelname aan deze ‘Ontdek de Vecht’ boottochten met wandeling is gratis.
Zaterdag 28 augustus is er in Vilsteren bij Stuw Nevengeul een Picknick Concert met high tea verzorgd door Herberg De Klomp. Ondertussen kan er genoten worden van een optreden van (alt)violiste en zangeres Lonne Pondman & ensemble.
Ook op zaterdagmiddag 28 augustus kunnen jong en oud ‘Op verhaal komen bij de Vecht’ bij natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg. De toegang is gratis en er zijn veel activiteiten die leuk zijn voor het hele gezin.
Zondag 29 augustus worden de Festival de Vecht activiteiten afgesloten met een Landgoed Concert in het Landgoedcentrum Vilsteren waar harpiste Mechteld Karlien de Jongh zorgt voor een wondermooie middag. Bij Erve Vechtdal in Varsen vindt een heus Koelinair Concert plaats. Met verhalen en muzikale optredens van o.a. de Stuwzangers en zangeres Irene Aalvink. Onder het genot van een uitgebreide borrelplank en hapjes.

Opmaat

Het is dus niet alleen muzikaal genieten aan de Vecht deze zomer, maar ook culinair.
Alle informatie over tijden, plaatsen, kaarten en dergelijke is te vinden op www.festivaldevecht.com.
Het bestuur van Festival de Vecht hoopt dat er veel mensen komen genieten van wat er allemaal te beleven valt, zodat de eerste uitgebreide editie van Festival de Vecht een groot succes wordt en de opmaat vormt voor verdere uitbreiding in de toekomst.

Lees ook

Uit Hei en Dennen

Mijn verwondering gaat meerdere malen uit naar diverse vormen van kunst. Ik heb vaak ook …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.