Home / / ‘We tellen af: deze week gaat Festival de Vecht van start’

‘We tellen af: deze week gaat Festival de Vecht van start’

OMMEN – Na een intensieve voorbereiding is het dan eindelijk zo ver. De eerste uitgebreide editie van Festival de Vecht gaat in het weekend van 20/22 augustus van start. Met veel pijlen op de boog en de steeds wisselende en onzekere coronamaatregelen, was het een hele klus om het festival met alle diverse onderdelen georganiseerd te krijgen. Ook het draaien van het podium op de Vecht bracht allerlei nieuwe aanpassingen met zich mee. En dit betrof een hele uitdaging! “Nu tellen we af: deze week gaat Festival de Vecht dan echt van start”, aldus de organisatie.

Uitgangspunt bij alles wat georganiseerd wordt onder de paraplu van het festival, is de veiligheid van alle bezoekers, de artiesten en medewerkers. Dat betekent, dat bij de entree van de diverse onderdelen van het festival bezoekers hun ID bewijs moeten tonen alsmede een bewijs van vaccinatie, immuniteit of een negatieve test. Vooral bij de grotere evenementen – zoals de jeugdmusical op vrijdag 20 augustus en het grote Vecht Concert zaterdag 21 augustus vanaf het grote drijvende podium op de Vecht in Ommen – hoopt de organisatie dat door veel medewerkers in te zetten de bezoekersstroom, via twee ingangen toch redelijk snel door de controle komt. Op tijd komen is zeker aan te raden.

Soepel

Ook de gezamenlijke horeca in Ommen zet extra personeel in om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ook zij houden zich aan de coronamaatregelen en houden rekening met de veiligheid van de bezoekers.
Er kan dus volop en coronaproof genoten worden van alles wat het festival biedt. Voordeel is, dat op twee onderdelen na, alle activiteiten in de buitenlucht plaatsvinden. Bij de Ondernemersbijeenkomst vrijdagmiddag 20 augustus in Ommen wordt de festivaltent aangepast door de zijkanten omhoog te klappen. Wel overdekt, maar toch zoveel mogelijk open kunnen de ondernemers luisteren naar het illustere duo Johan Derksen en Evert ten Napel. Het Landgoed Concert in het Landgoedcentrum Vilsteren zondag 29 augustus vindt binnen plaats. Door het aantal bezoekers te beperken, kan ook hier veilig genoten worden van een wondermooi harpconcert, uitgevoerd door harpiste Mechteld Karlien de Jongh. De controle bij de entree zorgt er tevens voor dat ook dit concert coronaproof uitgevoerd kan worden.

De organisatie van Festival de Vecht heeft er zin in. Na alle spanning en onzekerheid of zaken wel of niet door konden gaan, kan nu eindelijk een start gemaakt worden met de activiteiten die op stapel staan.
Komend weekend maakt Ommen zich op voor de Kinderdag, Ondernemersbijeenkomst, gratis rondvaarten over de Vecht in historische boten en het spectaculaire Vecht Concert. Wat misschien nog niet iedereen weet, is dat voorafgaand aan de jeugdmusical ‘Bultje en het verdwenen kristal’ STUDIO 85 uit Ommen voor een fantastisch voorprogramma zorgt vanaf 19.30 uur. Maar liefst 33, voornamelijk jonge dansers, laten met vier geweldige dansen een sterk staaltje van hun kunnen zien. Daarmee presenteert de dansstudio zich voor het eerst op het Vechtpodium. Het belooft een spetterende opening te worden van de musical avond, die leuk is voor jong en oud.
Ook de artiesten van het Vecht Concert hebben er zin in. Eindelijk weer eens op een groot podium kunnen ze voor publiek los gaan en vlammen. Doen wat ze het liefste doen en waar ze goed in zijn. Dat is de afgelopen tijd wel anders geweest. Het repertoire dat ze gaan brengen, Ramses Shaffy, Billy Joel en George Michael, met veel bekende muzikale meesterwerkjes, zal het publiek gegarandeerd een onvergetelijke avond bezorgen. Of het publiek nu op de tribune zit, in boten of sloepen of op één van de terrassen onder het genot van een heerlijk 4-gangen diner, het wordt ultiem genieten aan de Vecht!

Als de kop eraf is, volgen er op 22 augustus en van 27 t/m 29 nog tal van activiteiten. Sommige gratis te bezoeken met de nadruk op de natuur en historie van de Vecht en nog vier hele verschillende concerten verspreid over unieke locaties langs de Vecht. Kijk voor informatie over alle festival activiteiten op www.festivaldevecht.com en bestel tijdig kaarten, want vol = vol.

Lees ook

ACO van Elderen start weer met de ACO-plus groep

(Advertorial) OMMEN – Begin september is ACO van Elderen weer gestart met de lessen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.