Home / Uncategorized / Vriendinnen uit Witharen vieren 50 jaar vriendschap

Vriendinnen uit Witharen vieren 50 jaar vriendschap

Fietstocht langs ouderlijke woningen maakt herinneringen levend

WITHAREN – Vijf vriendinnen uit Witharen vierden op 14 augustus een uniek jubileum. Ze gingen terug naar te tijd waarin ze elkaar 50 jaar geleden voor het eerst ontmoetten. Hanneke Dankelman, Jeanet Horsman, Joke Martens, Bea Noordegraaf en Astrid van Regteren werden in 1971 klasgenoten op de toenmalige ‘School met de Bijbel’ aan de Balkerweg in Witharen. Dit was de basis voor hun hechte vriendinnenband. Vijftig jaar later maakte het vijftal een fietstocht langs hun ouderlijke woningen in Witharen. Op het schoolplein waar vroeger hun lagere school stond, proosten ze op hun gouden vriendschap. Het werd een onvergetelijke dag waarop veel herinneringen werden opgehaald. “Uniek en superleuk om dit samen mee te mogen maken”, was hun gezamenlijke reactie.

Bea nam het initiatief voor deze bijzondere dag. Vanaf de Witharenweg vertrok het vijftal voor een fietstocht langs de ouderlijke woningen. Eerst richting de Plasweg, de geboorteplek van Astrid. Vanaf dat punt is het slechts een klein stukje fietsen naar Bea’s ouderlijk huis aan de Woestendijk. Haar moeder woont daar nog steeds. Een mooie aanleiding dus voor een koffiepauze met gebak. De Stenenburg was de volgende stop. Daar runden Hanneke’s ouders destijds een kippenbedrijf. Onderweg kwamen veel verhalen boven. Ieder had soms heel eigen herinneringen aan een bepaalde plek. De fietstocht ging verder naar huize Martens aan De Haar wat ook nu nog Joke’s woonadres is. Als laatste langs het ouderlijk huis van Jeanet aan de Balkerweg. In de kern Witharen, tegenover gebouw Irene en naast ‘bakker Horsman’. Ook een gedenkwaardige plek voor alle dames overigens. Alle vijf vierden ze daar hun bruiloft toen ze trouwden in de jaren tachtig.

Toasten op het schoolplein

Met zo’n 15 kilometer in de benen werd er geproost op de 50 jarige vriendinnenband op het schoolplein bij de Triangel, de plek waar het allemaal begon. De dag werd afgesloten bij Bea thuis waar ook de rest van de vriendengroep aanschoof voor een gezellige maaltijd.

Vriendschap voor het leven?

Na de lagere school gingen Hanneke, Jeanet, Joke, Bea en Astrid naar de Groen van Prinsteren MAVO aan de Van Fridaghstraat in Ommen. Een geweldige tijd! Met elkaar en voor elkaar. Met het MAVO diploma op zak gingen ze alle vijf nog een jaar naar Zwolle naar school en toen aan het werk. Daarna ging ieder een beetje haar eigen weg en de vriendinnen werden echtgenotes en moeders. Maar de vriendschap bleef. Ze bleven elkaar opzoeken en ook de mannen konden goed met elkaar overweg. En dat is nooit meer over gegaan. Een vriendschap voor het leven? “Waarschijnlijk wel”, zegt Astrid.  “Er zijn zoveel gezamenlijke herinneringen, met hoogte- en dieptepunten, daar kan niet zomaar een streep onder. Ik denk en ik hoop dat we voor de rest van ons leven met elkaar opgescheept zitten.”

 

Lees ook

De laatste kaarten ……. Klassiek zomeravondconcert De Vuurvogel

NIEUWLEUSEN – Vrijdagavond 16 september treedt De Vuurvogel op bij De Spil in Nieuwleusen. Er …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.