Home / / Uit Hei en Dennen: Dagje weg

Uit Hei en Dennen: Dagje weg

Mijn dochter en kleinzoon van 6 jaar zijn bij ons op bezoek. Om het manneke te vermaken kozen wij gisteren voor een bezoek aan de dierentuin in Emmen. Voor kleinzoon namen we de trein, want daar had hij nog nooit mee gereisd. Vooraf kaartjes kopen voor zowel trein als dierentuin en zo stapten wij ‘s morgens al vroeg in de boemel Zwolle/Emmen Vanaf het station ben je snel in de dierentuin waar vooral kleinzoon zich vergaapte aan diverse grote en kleine dieren. Tja, drie volwassenen in een dierentuin, het is even afzien hè. Of wij de enigen waren? Hele volksstammen ouders met kinderen waren aanwezig. Of het warm was? HEEL warm, dat voelde mijn linkervoet vooral hevig. Het valt niet mee om zo gepijnigd door die heeeele grote menigte te hinken. Maar ja, voor je kleinkind heb je het over hè. Moesten wij hem uitleggen welke dieren hij zag? Hij wist vaak beter dan ik, welk harig monster nu weer ergens in de diepte te ontwaren viel. Er liep ook een treintje door de dierenmenigte, maar daar was het al te laat voor, dus voorthinken met een ijzeren glimlach. Zo’n pijnlijke zenuw in de linker voet valt niet te ontkennen, hij maakt zich door veel ellendige scheuten merkbaar. Ben ik het type, dat zich moedig door de pijn heen bijt? Nee dus. Op het hoogte punt van nog net niet in jammeren uitbarsten, zag ik stalen stoelen op wielen met daarin veelal stevig gebouwde mensen die door familieleden werden voortgeduwd. Zo kon het dus ook hè! Maar trek zo’n arme drommel eens uit die kar, DAT had mijn Gerrit dus niet voor zijn verloofde over. En zo hinkepinkte ik dapper door naar de krokodillen, de vlinders, olifanten en wat er verder nog voor het publiek te aanschouwen viel. Te veel, naar mijn mening! Gelukkig was kleinzoon zeer enthousiast over alles wat er te zien viel. Ja, anders ben je ook nog zinloos aan het lijden. Nee, het was een TOP dag voor kleinzoon.

Vandaag zijn ze naar Zwolle vertrokken, per auto dit keer. Dochter heeft me verteld wat daar allemaal te zien of te vinden was, maar dat heb ik verdrongen. Alleen de gedachte aan weer een evenement. Nee, vanmiddag ga ik lekker met mijn goede vriendin Wil per auto naar een aardig restaurant met terras, om daar genoeglijk thee, koffie en een neut te nuttigen.

Antoinette

Lees ook

Hervormd Zangkoor heeft plaats voor nieuwe leden

OMMEN – Na anderhalf jaar is het Hervormd Zangkoor weer begonnen met repeteren. Hier werd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.