Home / / Toertocht met Union bromfietsen door het Vechtdal

Toertocht met Union bromfietsen door het Vechtdal

NIEUWLEUSEN – Op zaterdag 28 augustus houdt het Palthehof Museum haar tweede toertocht voor Union bromfietsen. De start is bij het museum aan het Westeinde 3 in Nieuwleusen, aanvang 11.00 uur.

20 jaar geleden werd het faillissement uitgesproken van de toenmalige fietsenfabriek in Nieuwleusen. Deze fabriceerde onder meer bromfietsen met vooruitstrevende modellen zoals de Boomerang en de Polaris, maar ook de Roulette met automaat. Van dit laatste model zijn er veel gemaakt voor de PTT postbezorging in Nederland.
De toertocht van ongeveer 65 kilometer lang gaat door het mooie Vechtdal, onder meer naar de stuw bij Junne en naar de Lemelerberg. Na afloop is er gelegenheid om het museum te bezichtigen. Hier staat onder andere een door Union in 1952 geproduceerde bromfiets, uitgevoerd met een GMF (Gelderse motoren fabriek) Boy motorblokje. Aanmelden voor de toertocht kan via: g.lubbers13@kpnplanet.nl of bel naar: 0529-482458. Deelname aan deze tocht is op eigen risico.

Lees ook

ACO van Elderen start weer met de ACO-plus groep

(Advertorial) OMMEN – Begin september is ACO van Elderen weer gestart met de lessen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.