Home / / Ontdek de Vecht tijdens het Festival: op en rond het water

Ontdek de Vecht tijdens het Festival: op en rond het water

Festival De Vecht vindt plaats op 27 en 28 augustus

DALFSEN – Samen met Festival De Vecht presenteert Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) op vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus activiteiten in en rondom Dalfsen.

Deze activiteiten bestaan uit: vaartochten van stuwcomplex Vechterweerd naar Dalfsen (en terug), wandeltochten van stuwcomplex Vechterweerd naar Dalfsen (en terug) en leerzame activiteiten bij de sluiswachterswoning Vechterweerd. Deze activiteiten worden gecommuniceerd met het motto: Ontdek de Vecht! Op en rondom het water.

Tochten

Beleef de Dalfser Vecht op een unieke manier! Geniet van de natuurlijke omgeving en beleef de historie van de Vechtzomp. De bemanning van de Vechtzomp neemt bezoekers mee terug in de tijd. De gids vertelt enthousiast over de geschiedenis van de zompen en Dalfsen, terwijl men geniet van de mooie omgeving. Twee boten (Vechtvaarder en Vechtzomp) varen tussen stuwcomplex Vechterweerd en het centrum van Dalfsen, zodat er ieder uur een boot vertrekt van beide locaties.
Het Vechtdal is een natuurrijke, groene, gastvrije en bijzondere omgeving. Tussen Dalfsen en stuwcomplex Vechterweerd kunnen bezoekers een wandelroute volgen. Deze wandeltocht zal drie punten bevatten: Stuwcomplex Vechterweerd, opstapplaats vaartocht in Dalfsen en een rustpunt halverwege bij een meer.

Sluiswachterswoning

De oude sluiswachterswoning bij de stuw Vechterweerd is gerenoveerd. Deze monumentale woning wordt als informatieruimte gebruikt tijdens het Festival De Vecht. In de tuin naast de sluiswachterswoning wordt meer verteld over het project ‘Veilige Vecht’ en hoe het waterschap werkt aan sterke dijken. Kinderen kunnen bij de watertafel meer leren over de invloed van het klimaat.
De dijken langs de Vecht beschermen het gebied tegen overstromingen. Om Dalfsen en Zwolle ook in de toekomst te beschermen, gaat WDODelta de Vechtdijken versterken. Daarnaast wordt ook onderzocht of andere maatregelen in het Vechtdal kunnen bijdragen aan de waterveiligheid tussen Dalfsen en Zwolle. Tijdens Festival De Vecht wordt bij een informatiestand meer over dit project uitgelegd.
Andere activiteiten zijn een muzikaal optreden van de Stuwzangers Vilsteren op vrijdag 27 augustus en een concert van Woolf Music bij Buitenplaats De Broekhuizen op zaterdag 28 augustus. Bezoek het festival bij voorkeur op de fiets. Auto’s kunnen worden geparkeerd aan De Broekhuizen of bij Station Dalfsen. Vanaf De Broekhuizen is het circa 300 meter wandelen naar de Vecht.

www.wdodelta.nl/festival-de-vecht

Lees ook

Oud papier ABSD

DALFSEN – Op 30 september en op vrijdag 1 oktober haalt de ABSD weer oud …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.