Home / / Na opening fietspontje is ontsluiting Varsen afgerond

Na opening fietspontje is ontsluiting Varsen afgerond

OMMEN – Bedoeling was dat het fietspontje vanaf de Zwolseweg naar het fraaie, landelijke buurtschap Varsen voor de zomervakantie opgeleverd zou worden. Die doelstelling is niet gehaald, maar het moment van oplevering is aanstaande.

Plaatselijk Belang Varsen verwacht dat het pontje ergens in de laatste week van augustus in gebruik wordt genomen. De belangenbehartigers van het ontsloten buurtschap verwachten dat aan dit heuglijke feit nog officieel aandacht wordt besteed. Het initiatief hiervoor ligt bij de gemeente Ommen. Vlak voor de vakantieperiode is het uitkijkpunt bij de Vecht en de Regge opgeleverd. Net als bij de oplevering van het nieuwe fietspad is door alle omstandigheden, denk daarbij aan de coronaperikelen, nog geen officiële opening geweest. Voor Plaatselijk Belang is de opening van het fietspontje de afronding van de reconstructie. Een proces dat in 2005 gestart is. In een eerder stadium heeft de aanleg van het pontje op deze plek ook al op de agenda gestaan. Toen konden belanghebbenden het niet met elkaar eens worden. Uiteindelijk is dat in een later stadium naar volle tevredenheid van PB Varsen wel gelukt. De verschillende afgeronde projecten, waaronder de aanleg van een brink met zijn zitbankjes en een vleermuizenhotel, worden als een verrijking van het gebied gezien. De opening van Erve Vechtdal met het restaurant en de koesafari hoort daar zeer zeker ook bij.

Tekst: Willem Lampe

Lees ook

Tien jaar G-voetbal in Ommen

OMMEN – Het G-voetbal in Ommen is begonnen als een gezamenlijk initiatief van OVC’21 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.