Home / / Mevrouw Nieuwland-Teusink viert haar honderdste verjaardag

Mevrouw Nieuwland-Teusink viert haar honderdste verjaardag

DALFSEN – Afgelopen zondag vierde Derkjen Teusink haar honderdste verjaardag. Zij werd geboren in Hessum, maar de meeste jaren heeft zij samen met haar echtgenoot in Lemelerveld gewoond. Hier was haar man ruim 40 jaar postbode. Samen verhuisden zij in december 2002 naar WZC Rosengaerde in Dalfsen. Hij overleed daar in 2004 op 94-jarige leeftijd.
De eeuweling komt uit een zeer sterk geslacht, want haar moeder bereikte de hoge leeftijd van 102 jaar. Derkjen kreeg vijf kinderen, twee zoons en drie dochters. De twee zoons zijn helaas overleden. Zij heeft zes kleinkinderen en acht achterkleinkinderen en er is nog eentje op komst, zegt zij met een grote glimlach. De eeuweling beschikt nog over een goede gezondheid en is nog zeer bij de ‘pinken’ zoals één van haar dochters zegt. In WZC Rosengaerde is zij nog zeer actief en doet graag mee met de georganiseerde activiteiten. Afgelopen maandag kwam wethouder Ruud van Leeuwen van de gemeente Dalfsen met de bloemen bij haar op bezoek om haar te feliciteren namens de gehele gemeente Dalfsen. Het feestje werd zondagmiddag met de familie gevierd bij Hotel De Barones in Dalfsen.

De eeuweling wilde graag met haar drie dochters op de foto. V.l.n.r. Wolthera, Petra, Mevrouw Derkjen en Hetty

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

ACO van Elderen start weer met de ACO-plus groep

(Advertorial) OMMEN – Begin september is ACO van Elderen weer gestart met de lessen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.