Home / / Meine Seinen belooft spektakel in Wielerronde van Ommen

Meine Seinen belooft spektakel in Wielerronde van Ommen

OMMEN – In het horecagebouw van de hoofdsponsor, vakantiepark Ommerland was dinsdagavond de presentatie van de Wielerronde van Ommen, die op zaterdag 28 augustus aanstaande van start gaat. Wedstrijdleider Meine Seinen gelooft in een harde, snelle en aantrekkelijke koers van start tot finish. Seinen was in zijn jonge jaren een verdienstelijk amateurrenner en al jaren koersdirecteur van het Wielerspektakel van Steenwijk, een profronde in de garnizoensplaats in de kop van Overijssel.

Als geen ander thuis is hij thuis in de wereld van tubes, geschoren beetjes en knikkerharde klinkers. “Het parcours is dwars door het centrum van Ommen, met veel bochten en smalle straten. Ik verwacht veel ontsnappingspogingen. In tegenstelling tot de eerste koers in 2019 rijden we nu met de klok mee. Vanaf de brug naar de finish aan de markt is zo’n 250 meter. Dan is het dus hard remmen in een haakse bocht en vervolgens snoeihard aangaan richting eindstreep. Dat belooft wat! Mooi dat het door kan gaan. De wielersport leeft enorm. Renners staan te popelen om in wedstrijdverband te mogen koersen. Dat kan dus straks bij ons. Eindelijk. We kunnen honderd renners hebben en de deelnemerslijst zat binnen de kortste keren vol. Er staan enkele namen op de lijst die je gelijk als mogelijke winnaar of in ieder geval als favoriet kunt kwalificeren. Ik denk aan Peter Schulting, maar zeker ook aan Gert-Jan Bosman, zijn ploeggenoot van VolkerWessels.”

Adel verplicht

Aden Paterson en Axel van der Tuuk beiden van NWV Groningen en woonachtig in Assen en Hagenees Martin Pluto van Restor Cycling maken met de in Hellendoorn wonende Schulting en Nijverdaller Bosman de lijst van vijf professionals-B compleet. Adel verplicht, luidt niet voor niets een oud gezegde, dus verwacht mag worden dat dit kwintet vreselijk huis gaat houden in de Vechtstad. Of zou de lokale favoriet Arno Winters ondeugende plannen hebben? Vanaf 18.00 uur te zien ergens op het stratenparcours in Ommen.
Een andere verrassing kwam uit de hoge hoed van organisator Gerrit de Jonge. Met zijn inmiddels welbekende bravoure maakte hij de naam van de rondemiss bekend. Ja, gelukkig zijn er schone deernes zat in de gemeente Ommen en hoeft de uitverkorene niet uit een omliggende stad of dorp te worden gecharterd. Dat zou een smet zijn op het wielerevenement. De renners gaan strijden om de kussen van Isabel Hermes, een lokale schone van 23 lentes jong en werkzaam in de zorg. Of het daadwerkelijk twee smakken op de wang van de winnaar worden, dan wel een boks of elleboogje, blijft ongewis. Wel is zeker dat haar kapsel wordt verzorgd door kapsalon Pascale en haar kleding door Quatro Store, terwijl Hans van Lingen, kroegbaas van café de Herberg letterlijk een duit in het zakje gaat doen.

Gratis

De toegang tot de Ommerland Wielerronde van Ommen is gratis. Er is dit jaar geen bijprogramma. Zaterdag 28 augustus, klokslag 18.00 uur worden de renners weggeschoten. Na zeventig rondjes (een rondje is om en nabij 1.3 kilometer) is bekend wie de opvolger wordt van Coen Vermeltfoort, die tot zijn spijt, wegens wielerverplichtingen elders, zijn titel niet kan verdedigen.

www.rondevanommen.nl

Tekst: Willem Lampe

Lees ook

Inzameling Leger des Heils

DALFSEN – Kleding, schoenen en vodden voor het Leger des Heils kunnen op donderdag 30 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.