Home / / Laatste prik in vaccinatielocatie Trefkoele+ in Dalfsen

Laatste prik in vaccinatielocatie Trefkoele+ in Dalfsen

DALFSEN – Afgelopen zondag  8 augustus werd door de medewerkers van GGD IJsselland de laatste prik gezet in de Trefkoele+ in Dalfsen. Steeds meer mensen zijn gevaccineerd en daarom sluit de GGD een aantal vaccinatielocaties waaronder die in de Trefkoele+.

“Bijna vier maanden konden mensen in de Trefkoele+ terecht en dat werd massaal gedaan. Op deze locatie werd ruim 55.000 keer in armen geprikt. Het zijn duizelingwekkende cijfers: een hele prestatie in zo’n korte periode”, vindt Margreet Algera, strategisch manager GGD IJsselland.

Traktatie

Wethouder Jan Uitslag van de gemeente Dalfsen was afgelopen zondagmiddag naar de Trefkoele+ gekomen en trakteerde alle GGD-medewerkers op Hulster rollen, een plaatselijke lekkernij. “We hebben alleen maar positieve reacties gekregen over de professionaliteit en gastvrijheid die bezoekers hebben ervaren bij hun bezoek aan Trefkoele+ voor hun vaccinatie”, zegt Uitslag. “Misschien is het wel mede daardoor dat de opkomst voor een vaccin in onze gemeente hoog is. We kijken als Dalfsen dan ook tevreden terug en dat wil ik symbolisch onderstrepen door persoonlijk de waardering en dank over te brengen.” Uitslag benadrukt tenslotte nog eens: “Laat je alsjeblieft vaccineren, in het belang van jezelf én van je omgeving.”

Vrije inloop

Mensen die nog geen vaccinatie hebben gehad, kunnen nog steeds een afspraak maken. Ook biedt GGD IJsselland de mogelijkheid voor het halen van een ‘vrije inloop prik’. Dit kan op alle locaties. De dagen en tijden hiervoor in deze regio zijn: Hardenberg iedere dag van 9.00 – 15.30. In Zwolle en Deventer van zondag t/m woensdag van 9.00 – 15.30 uur en donderdag t/m zaterdag van 8.00 tot 18.30 uur.
De GGD schaalt – afhankelijk van het landelijk beleid – na de zomer verder af. Indien de omstandigheden veranderen, dan worden de plannen bijgesteld.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Foto: Wethouder Jan Uitslag trakteerde na de laatste prik in de Trefkoele+ alle GGD-medewerkers op een plaatselijke lekkernij.

Lees ook

Tien jaar G-voetbal in Ommen

OMMEN – Het G-voetbal in Ommen is begonnen als een gezamenlijk initiatief van OVC’21 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.