Home / / Kunstenaars laten zich zien in Ommen
.

Kunstenaars laten zich zien in Ommen

OMMEN – Het laatste weekend van augustus wordt in Ommen traditioneel gereserveerd voor het Ommer Kunstweekend. Diverse beeldende kunstenaars presenteren dan hun werk in eigen atelier of bij een collegakunstenaar.

Dit jaar zijn er door de bekende omstandigheden iets minder kunstpunten dan anders, maar toch zijn er twee galerieën en elf kunstlocaties die de deuren openen voor het publiek. In totaal presenteren zich 28 kunstenaars op locaties in het centrum en in landelijk gelegen ateliers. Een mooie gelegenheid om met de fiets dit gebied te ontdekken, dat ook vaak voor de kunstenaar een inspiratie is geweest voor het werk.

Kunstweekend

Het Ommer kunstweekend, eerder nog kunstroute genaamd, kon vorig jaar vanwege de maatregelen rond Covid-19 niet doorgaan. Ondertussen heeft het organiserende team de naam kunstroute gewijzigd in kunstweekend. Door de soms verspreide ligging van de kunstpunten bleek het vaak moeilijk een echte ‘route’ langs de kunstpunten samen te stellen. De naam creëerde verkeerde verwachtingen. Er is dus nu geen uitgestippelde route, maar op een overzichtelijk kaartje in de folder zijn de diverse locaties – zowel in het centrum als in het fraaie buitengebied – goed te vinden.
Het evenement wordt georganiseerd door de Stichting Vechtdalkunsten, waarin zo’n 120 kunstenaars die werkzaam zijn in de streek, zich hebben verenigd. Er is een folder beschikbaar waarin alle kunstpunten zijn vermeld. Deze is onder meer verkrijgbaar in het bezoekerscentrum van Ommen (Hammerweg 59a) of bij de locaties die te herkennen zijn aan de beachvlag van Vechtdal Kunsten.

Lees ook

Hervormd Zangkoor heeft plaats voor nieuwe leden

OMMEN – Na anderhalf jaar is het Hervormd Zangkoor weer begonnen met repeteren. Hier werd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.