Home / / Groen licht voor de Wielerronde van Ommen

Groen licht voor de Wielerronde van Ommen

OMMEN – Na intensief beraad met de gemeente gaat op zaterdag 28 augustus de Ommerland wielerronde van Ommen van start. Vanzelfsprekend zijn de Covid-19 maatregelen opgenomen in het draaiboek. Hiermee heeft de Vechtstad een primeur. Het is de eerste wielerkoers in de regio Noordoost.

Groen licht kwam natuurlijk erg kort dag, maar de organisatie was voorbereid. “We hebben vol ingezet op het doorgaan van de ronde”, verklaart rondedirecteur Gerrit de Jonge. “In juni was het allemaal erg onzeker, na het aanhalen van de coronateugels. Het was wel doorgaan, niet doorgaan, dus hebben we een deadline gesteld. Ondertussen ben ik er steeds vanuit gegaan dat de ronde verreden kon worden. Het draaiboek lag klaar. We waren voorbereid. Wel geldt rond start en finish de maatregel dat toeschouwers op verzoek een QR-code moeten kunnen tonen, zoals die geldt bij alle evenementen.”

Aansprekende namen

Het parcours is hetzelfde als die v – start en finishan de primeur in 2019, door het centrum van Ommen, met start en finish op de Vechtkade nabij de muziekkoepel. Dat renners staan te trappelen om in wedstrijdverband uit te komen, is gebleken nadat de inschrijflijst werd vrijgegeven. “Binnen de kortste keren hadden 98 renners vanuit het hele land zich ingeschreven”, beaamt De Jonge. “Er mogen honderd van start, dus we zitten zo goed als vol. Onder die honderd renners zitten enkele aansprekende namen, al kan Coen Vermeltfoort zijn titel niet verdedigen omdat hij elders koerst. Maar uit zijn ploeg VolkerWessels zijn Peter Schulting en Gert-Jan Bosman wel van de partij. Verder komen er renners vanuit alle hoeken en gaten van het land naar Ommen. We geven wel iets toe aan de coronapandemie en hebben dit jaar geen dikke bandenrace, enkel de hoofdkoers.”

Meer informatie via Gerrit de Jonge (06-44191799) of: www.rondevanommen.nl

Foto: Hopelijk wordt de editie van de wielerronde van Ommen dit jaar net zo spannend als die in 2019

Lees ook

Tien jaar G-voetbal in Ommen

OMMEN – Het G-voetbal in Ommen is begonnen als een gezamenlijk initiatief van OVC’21 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.