Home / / Festival de Vecht: vijf concerten, een jeugdmusical en meer!

Festival de Vecht: vijf concerten, een jeugdmusical en meer!

OMMEN – Festival de Vecht biedt dit jaar op verschillende data maar liefst vijf concerten, een jeugdmusical en een aantal activiteiten voor jong en oud. Deelname is gratis.

Op zaterdag 21 augustus is er het bekende grote Vecht Concert op en rond een drijvend podium op de Vecht in Ommen vanaf 19.30 uur. Met muziek van Ramses Shaffy, Billy Joel en George Michael. Uitgevoerd door drie live acts, waaronder Charly Luske & Band. Genieten van dit concert kan vanaf de tribune en in diverse boten en bootjes, al dan niet met een hapjes- en drankjesarrangement. Deze muzikale topacts zijn ook te beleven vanaf de terrassen waar een overheerlijk viergangen diner wordt geserveerd. Kijk op www.festivaldevecht.com voor meer informatie over alle mogelijkheden en arrangementen.

Muziek met hapjes

Dan is er op zondag 22 augustus een Lunch Concert vanaf 12.00 uur op de prachtige locatie Buitenplaats de Luwte in Zwolle. Onder het genot van een heerlijke uitgebreide lunch speelt muzikaal entertainer Erik Brey zijn voorstelling ‘Jubileum’. Met de mooiste liedjes en verhalen uit zijn in vele jaren opgebouwde repertoire. Een genot om naar te luisteren.
Het Picknick Concert in Vilsteren begint om 14.00 uur op zaterdag 28 augustus. Aan de Vecht bij stuw Nevengeul wordt door Herberg De Klomp een high tea geserveerd. Muzikaal wordt dit alles omlijst door zangeres en (alt)violiste Lonne Pondman, een ensemble met fijne jazzy muziek.
Op zondag 29 augustus vanaf 14.00 uur is iedereen van harte welkom bij Erve Vechtdal in Varssen voor een heus Koelinair Concert. Met boeiende verhalen van boswachter Nico Arkes, Simone Koggel en muziek van zangeres Irene Aalvink en Shantykoor De Stuwzangers, belooft dit een hele gezellige middag te worden waarbij genoten kan worden van een uitgebreide borrelplank met de lekkerste hapjes en drankjes.
Het Landgoedconcert in Landgoedcentrum Vilsteren vindt plaats zondag 29 augustus vanaf 15.00 uur. Harpiste Mechteld Karlien de Jongh zorgt voor een wondermooi concert vol prachtige harpmuziek. In de pauze is er een speciaal hapjes- en drankjesarrangement.

Rondvaarten

Naast deze vijf concerten is er vrijdag 20 augustus de jeugdmusical ‘Bultje en het verdwenen kristal’. Uitgevoerd door de musicalcast van de Beerze Bulten, op het drijvende podium op de Vecht, en alle kinderen die overdag meegedaan hebben met de workshops. Aanvang 19.30 uur. Voorafgaand aan de musical verzorgt dansschool Studio 85 uit Ommen een mooi optreden.
De toegankelijke activiteiten voor het hele gezin bestaan uit gratis rondvaarten in historische boten met gidsen op zaterdag 21 augustus van 11.00 tot 16.00 uur in Ommen. Opstapplaats Vechtkade. En op vrijdag 27 en zaterdag 28 kan men varen vanaf stuw Vechterweerd of theater de Stoomfabriek in Dalfsen in historische boten met gidsen. De terugweg bestaat uit een prachtige wandeling van 5 km. onder leiding van een gids. Op zaterdag 28 augustus kan jong en oud gratis op verhaal komen bij de Vecht bij natuuractiviteitencentrum de Koppel in Hardenberg. Met tal van activiteiten, zoals honing snoepen, waterdiertjes bekijken, thee maken en luisteren naar de verhalenvertellers die verhalen en wetenswaardigheden over de natuur uit hun hoge hoed toveren is dit een superleuke geniet-middag.
Vrijdag 20 augustus is er in Ommen vanaf 15.00 uur een Ondernemersbijeenkomst met gastsprekers Johan Derksen en Evert ten Napel. Kijk voor alle informatie over alle activiteiten op www.festivaldevecht.com en bestel tijdig uw kaarten, want vol = vol.

Lees ook

Boerenmarkt Vilsteren

VILSTEREN – op zaterdag 18 september tussen 11.00 en 16.00 uur is er weer een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.