Home / / FC Ommen komt fris uit het startblok

FC Ommen komt fris uit het startblok

OMMEN – Nee, met symboliek had het niets te maken. Niemand overleden. Zwart is de kleur van de rouw en de kleur van het tricot van de FC Ommen. Althans zaterdag, bij de officieuze aftrap van het seizoen 2021-2022. Zwart shirt, zwarte broek, en zwarte kousen. Het officiële tenue, met een hoofdrol voor de kleur zwart, maar godzijdank met een flinke accenten geel en blauw. Als buiging naar de kleuren van de moederclubs OZC en OVC ’21.

Zaterdag ging de fusieclub van acquit in wedstrijdverband. De opponent luisterde naar de naam Hulzense Boys. Op papier geen misselijke tegenstander, want al enkele jaargangen een meer dan degelijke tweedeklasser. Een schaaltje hoger dan FC Ommen dus. Het betrof slechts een oefenpotje, maar opvallend veel publiek had er een lang uitgestelde tocht naar Westbroek voor over. Natuurlijk, het was mild zomerweer, de voetbalfanaten hun spelletje lang moeten missen, met dank aan de coronapandemie, maar natuurlijk was er ook nieuwsgierigheid. Hoe zou het geesteskind voor de dag komen. De samenvoeging voelt voor iedereen anders. Misschien wat minder voor ‘de gelen’. FC Ommen speelt op de velden van OZC en het clubhuis is weliswaar voorzien van enkele verwijzingen naar de buurman, maar voelt vertrouwd. Overigens heeft lang niet iedereen moeite met de verandering. Een biertje in het clubgebouw van OZC, excuus FC Ommen smaakt heus niet minder dan bij hun oude club.

Wie ook weinig problemen hadden met de samenvoeging, laten we zeggen het nieuwe fenomeen FC Ommen waren de veldacteurs. De reacties na afloop waren unaniem positief, hoewel typisch Salland, dus gematigd en uiteenlopend van ‘lange niet slecht’ via ‘viel me niet tegen’ tot ‘niet verkeerd’. Dan kun je concluderen dan FC Ommen een goede entree heeft gemaakt en niets was minder waar. En voor we de loftrompet schallen, inderdaad ‘een zwaluw maakt nog geen zomer’ en laten we het nog even een paar duels aankijken. Maar het begin is veelbelovend! De spelersgroep lijkt ervan overtuigd dat het dringen is voor een plek in de basis. De enige problemen die trainer Yves Heskamp voorlopig lijkt te hebben zijn luxeproblemen. De keuze is reuze. Als je toch enkele conclusies wil trekken, oké, goede voetballers weten elkaar altijd te vinden. Damon Nouri gaf een prima visitekaartje, net als Tom Simons die een belangrijke rol had in de openingstreffer. Rik-Jan de Groot ging na een sublieme assist verder waar hij vorig jaar vroeg in de herfst noodgedwongen mee moest stoppen, met scoren. De centrumspits mocht even na de 1-0 naar de kant. Een publiekwissel? Nee, natuurlijk niet. Beetje last, pijntje, voorzorg, acht maakt niet uit. Je kunt er gerust geld op zetten. De Groot zien we wel terug. En zo zijn er meer, maar dat is aan Heskamp. De trainer moet zich in een snoepwinkel wanen. Keus zat, maar hij zal moeten kiezen. Elf poppetje in het veld, plus een stuk of wat achter de hand, de afvallers mogen het laten zien bij de reserves. Het publiek moest er ook nog eventjes inkomen. Huh…, wie is die invaller? Maarten Bel dus. Met een verleden bij HHC Hardenberg. Gaf gelijk een visitekaartje af en tilde de score naar 2-0. En Hulzense Boys? Weinig van vernomen. Voor de thee hield Mark Bennemeer de kist schoon, na de onderbreking deed Stefan Kortman hetzelfde. Twee prima doelbewakers, wie wordt eerste man? De toeschouwers mogen er alles van vinden, het oordeel is aan Heskamp. En dan hebben we het nog maar over een positie. Over FC Ommen is nog weinig te zeggen, maar de opening is veelbelovend.

Verslag: Willem Lampe

Tom Simons geeft perfect af op Rik-Jan de Groot, die de eerste (oefen)goal voor FC Ommen maakt

Lees ook

Hervormd Zangkoor heeft plaats voor nieuwe leden

OMMEN – Na anderhalf jaar is het Hervormd Zangkoor weer begonnen met repeteren. Hier werd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.