Home / / Er valt nog meer te genieten bij Festival De Vecht

Er valt nog meer te genieten bij Festival De Vecht

OMMEN – De kop is eraf. Afgelopen weekend hebben vele bezoekers in Ommen kunnen genieten van de jeugdmusical, de Ondernemersbijeenkomst, de gratis rondvaarten in historische boten en natuurlijk het spetterende Vecht Concert van Festival de Vecht. Het was voor alle bezoekers, artiesten en medewerkers buitengewoon genieten aan de Vecht in Ommen!

Maar er staan de komende dagen nog meer activiteiten verspreid over het Vechtdal op stapel.
Vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus tussen 13.00 en 17.00 uur zijn er vanaf de stuw Vechterweerd en vanaf Theater De Stoomfabriek in Dalfsen gratis boottochten over de Vecht die gecombineerd worden met wandelingen langs de Vecht. Deze middagen worden georganiseerd i.s.m. Ruimte voor de Vecht en Waterschap Drents Overijsselse Delta.

Historische boten

Er wordt gevaren in historische boten, zoals de Dalfser zomp. Deskundige gidsen vertellen boeiende en informatieve achtergrondverhalen. Ieder uur op het hele uur vertrekt er een boot vanuit De Stoomfabriek naar de stuw Vechterweerd en andersom vaart er ook iedere uur op het hele uur een boot vanaf de stuw Vechterweerd naar De Stoomfabriek. De laatste boten vertrekken om 16.00 uur. Bij De Stoomfabriek of bij de stuw aangekomen wordt er via een prachtige 5 kilometer lange wandeling o.l.v. een deskundige gids langs de Vecht teruggelopen naar de plaats van vertrek. Van tevoren aanmelden is niet nodig.
Ook in Hardenberg kan er gratis met het hele gezin genoten worden van een middag bomvol activiteiten bij Natuuractiviteitencentrum de Koppel. Zaterdag 28 augustus tussen 13.00 en 17.00 uur zijn jong en oud van harte welkom bij alle activiteiten die gericht zijn op het beleven van de natuur.
Zo kun je luisteren naar de verhalenvertellers die verhalen en wetenswaardigheden over de natuur uit hun hoge hoed toveren. Je kunt ze overal tegenkomen… Of maak gebruik van het terras in het gras, ga lekker zitten in de Koppeltuinen, met uitzicht op de Vecht en de aangemeerde zomp Grammesberghe met daarop muziek van de band ‘Koffers, vaar een stukje over de Vecht, snoep honing bij de bijenstal, bak broodjes bij de vuurschaal en nog veel meer. Kom wanneer je wilt. Van tevoren aanmelden is niet nodig.

Concerten

En er staan nog drie heel speciale concerten op het programma. Zaterdag 28 augustus tussen 14.00 en 16.00 uur is er op een prachtig plekje aan de Vecht bij Vilsteren een heerlijk Picknickconcert. De locatie is bij de stuw Nevengeul/Vilsteren. Herberg De Klomp verzorgd een heerlijke high tea met allerlei hartige en zoete lekkernijen gemaakt van verse producten. Zangeres en (alt)violiste Lonne Pondman & ensemble zorgen voor een mooie muzikale omlijsting van deze bijzondere high tea.
Zondag 29 augustus is er in het Landgoed Centrum Vilsteren een wondermooi Landgoed Concert met muziek van harpiste Mechteld Karlien de Jongh. Zij is in zowel binnen- als buitenland een veelgevraagde harpiste vanwege haar verfijnde spel en prachtige harpen. Het concert begint om 15.00 uur en bezoekers worden vanaf 14.30 uur ontvangen met koffie of thee met wat lekkers en in de pauze is er een extra feestelijk hapje en drankje.
Diezelfde zondagmiddag is er bij Erve Vechtdal in Varssen tussen 15.00 en 18.00 uur een heus Koelinair Concert. Er wordt een speciaal paviljoen aan de Vecht geplaatst bij het net geopende pontje. Daar worden, onder het genot van een uitgebreide borrelplank met de lekkerste hapjes en drankjes, verhalen verteld en is er muziek van o.a. boswachter Nico Arkes, zangeres Irene Aalvink en Shantykoor de Stuwzangers. En met deze unieke veelzijdige middag op een unieke locatie wordt Festival de Vecht 2021 afgesloten.
Kijk voor alle informatie en kaartverkoop voor de drie concerten op www.festivaldevecht.com.

Lees ook

Tien jaar G-voetbal in Ommen

OMMEN – Het G-voetbal in Ommen is begonnen als een gezamenlijk initiatief van OVC’21 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.