Home / / Echtpaar Hovenga-Hilvers zestig jaar getrouwd

Echtpaar Hovenga-Hilvers zestig jaar getrouwd

DALFSEN – Afgelopen dinsdag bezocht burgemeester Erica van Lente het echtpaar Hovenga-Hilvers. Het echtpaar was op 4 augustus zestig jaar getrouwd.

Pim Hovenga groeide op in Andijk. Na de lagere school volgde een combinatie van werken in de tuinbouw en school. Hij bezocht de middelbare en hogere tuinbouwschool in respectievelijk Andijk en Hoorn. Hij werkte circa zestien jaar in de bollen/zaadteelt. Vervolgens voltrok zich een carrièremove. Hij ging aan de slag bij Dagblad Trouw en was verantwoordelijk voor de logistiek in onder andere Noord-Holland. Na de vijfde fusie bij dit bedrijf accepteerde hij een soort gelijke functie bij hetzelfde concern in Zwolle. Daar was hij verantwoordelijk voor de transport in Midden-Oost en Noord Nederland. Na een werkzaam leven van 46 jaar, 16 jaar in de tuinbouw en 30 jaar bij de krant, ging hij 1996 met pensioen.
De wieg van Nel Hilvers stond in Heerhugowaard. Zij werkte vooral thuis en was onder meer mantelzorger voor haar moeder en grootmoeder. “Het woord mantelzorger kende men toen nog niet”, zegt ze met een glimlach. Ook werkte zij kort bij een banketzaak in Schagen. Zij was zeer actief in het verenigingsleven en bij één van die gelegenheden in Alkmaar ontmoette ze Pim: de vonk sloeg over. “In Alkmaar begon de victorie”, merkt Pim lachend op. Het echtpaar woont sinds 1980 in Dalfsen, eerst in de Kloosterhof en Gerner Marke en sinds circa een jaar in één van de appartementen aan de Westerstraat in Dalfsen. Beide waren ook in Dalfsen actief in het vrijwilligerswerk. Zij bij WZC Rosengaerde en in het ziekenhuis in Zwolle. Hij was jaren ouderling in de kerk en actief in de organisatie ‘Mensen zonder Baan’. Ook had hij vele jaren een volkstuin. Het diamanten echtpaar maakte mooie reizen naar het buitenland en thuis werd veel de fiets gebruikt. Zij hebben drie kinderen: twee zonen en een dochter en zeven kleinkinderen, die dicht in de buurt wonen en opa en oma regelmatig bezoeken. Het jubileumfeestje werd met de buren in de tuin van de appartementen gevierd en met de familie was er een gezellig samenzijn bij De Barones in Dalfsen.

Tekst: Evert Jan Goos

Lees ook

Hervormd Zangkoor heeft plaats voor nieuwe leden

OMMEN – Na anderhalf jaar is het Hervormd Zangkoor weer begonnen met repeteren. Hier werd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.