Home / / Derksen en Ten Napel ontvangen jubileumboek OVC ’21

Derksen en Ten Napel ontvangen jubileumboek OVC ’21

OMMEN – Het zijn namen uit de voetbalwereld waar niemand omheen kan, Johan Derksen en Evert ten Napel. Twee boegbeelden uit de voetbalwereld die als gastsprekers door de organisatoren van Festival de Vecht waren uitgenodigd om een praatje te doen tijdens de netwerkborrel voor ondernemers.

Het duo deed in de feesttent wat je mocht verwachten: Ten Napel gaf de voorzetjes en ‘de Snor’ kopte die steenhard binnen, op een manier zo het publiek hem kent, rauw, ongezouten en zonder enige nuance. Er is werkelijk niet een onderwerp te vinden waar bluesliefhebber Derksen geen mening over heeft.

Erwin Marsman, oud-bestuurslid van het onlangs ter ziele zijnde OVC ’21, had een cadeautje voor de twee gastsprekers meegebracht. Zowel Derksen als Ten Napel werden verrast met het jubileumboek ‘Honderd jaar OVC ‘21’. Marsman kent ‘de Snor’ van de forumavonden van zijn overleden club. Sinds deze zomer is OVC ’21 gefuseerd met OZC en opgegaan in FC Ommen. “Naast Johan is ook Evert bij ons op bezoek geweest tijdens de forumavonden voor vrijwilligers en sponsors. Ze komen ook terug in het jubileumboek.” Het eerste wat Ten Napel opmerkte was een vragend: “Maar die club bestaat toch niet meer?” Derksen toonde zich verguld met het schitterend uitgevoerde naslagwerk. De voetbalbeschouwer uit Grolloo herinnerde zich Ommen uit zijn actieve voetbalcarrière. Ergens in de jaren zeventig van de vorige eeuw was hij als speler met SC Cambuur op trainingskamp in de Vechtstad. En natuurlijke recenter van een bezoek aan Bostheater Ommen, met zijn show ‘Johan Derksen keeps the Blues Alive’. “Een prachtlocatie, maar lastig te vinden midden in het bos.”

Babbelsessie

Voor wie het programma Voetbal Inside volgt was de babbelsessie in Ommen hoogst herkenbaar. De sigarenroker bereed zijn stokpaardjes, rokers zijn paria’s, jezelf volstouwen met snacks en volgooien met bier is geaccepteerd. En natuurlijk werd ook de nieuwe bondscoach Louis van Gaal op de hak genomen. Onderhoudend, geinig, leuk, geheel volgens verwachting, maar weinig nieuws onder de zon. Het is als een bezoek aan een kroeg in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Verveeld nooit, B7 in de jukebox, Spooky &Sue ‘You talk too much’.

Tekst/Foto: Willem Lampe

Lees ook

Vechtdal verbetert fietsnetwerk verder

REGIO – Gebruikers van de fietsknooppunten fietsen binnenkort langs nog mooiere routes in het Vechtdal. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.