Home / / De ontsluiting van Varsen is zo goed als voltooid

De ontsluiting van Varsen is zo goed als voltooid

VARSEN – De ontsluiting van het idyllische, maar verscholen buurtschapje Varsen nadert zijn voltooiing. Een jaartje of tien, vijftien geleden kronkelde een nauwelijks begaanbaar pad van verlaten hoeve naar weiland.

Het gebied, geklemd tussen de N34 en de Vecht, was het domein van hazen, konijnen, buizerds, kraaien en een enkele vos. In de loop der jaren zijn enkele vervallen en verlaten hoeves gesloopt. Er werd een rustplaats aangelegd met zitbanken, bloemperken en een vleermuizenhotel. Ook werd een fietspad aangelegd, dwars door het fraaie landschap. Hier geen eentonige, vlakke grassteppes, maar oude meanders, stukken bos en bloemrijke weides vol met vlinders en geurige kruiden, waar de roodbonte koeien van de Vechtdalhoeve vrij spel hebben en vredig grazen.
Op de plek waar tot voor enkele jaren terug verwaarloosde boerderijen detoneerden, prijkt nu een pracht van een pleisterplaats. Wandelaars en fietsers kunnen hier even uitrusten, koffie drinken en desgewenst op krachten komen met een punt overheerlijke (koeien)vlaai. Ook is nabij het punt waar Regge en Vecht elkaar ontmoeten een uitkijktoren geplaatst. Iets verderop zijn de contouren zichtbaar van het pontje waar binnenkort een oversteek kan worden gemaakt. Wie met de fiets van Vilsteren naar Ommen gaat, of andersom hoeft niet via de Hessel Mulertbrug, maar kan het pontje pakken. De opwaardering van het vergeten stuk grond naar een fraai wandel- en fietsgebied is op een haar na afgerond.

Tekst/Foto: Willem Lampe

Lees ook

Bingo in De Olmen

NIEUWLEUSEN – Saam Welzijn houdt met enige regelmaat bingo-bijeenkomsten in De Olmen. Op iedere tweede …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.